2021. május 7. péntek

Mindenekelőtt legyetek kitartóak az egymás iránti szeretetben, mert a szeretet sok bűnt elfedez. Legyetek egymás iránt vendégszeretők zúgolódás nélkül. Amilyen lelki ajándékot kaptatok, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai: ha valaki prédikál, úgy mondja szavait, mint Isten igéit, ha valaki szolgál, úgy szolgáljon, mint aki azt Istentől kapott erővel végzi, hogy mindenkor Isten dicsőíttessék Jézus Krisztus által, akié a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.

1Pt 4,8-11.

IGAZI GAZDAGSÁG

A jókedvű adakozót szereti Isten. (2Kor 9,7)

Reggelente mindig megmelengeti a szívemet, amikor magvakat szórok a lakásom előtti kis udvaron a mókusoknak és a madaraknak. Szeretem nézni őket, amint előjönnek, és szorgosan összeszedik a talált eleséget. Bár tudom, hogy végtére is Mennyei Atyánk gondoskodik minden teremtményről (Mt 6,26), örülök, hogy eszköz vagyok ebben a folyamatban.
Jó, hogy Isten gondoskodása rajtam keresztül áramolhat a szükségben lévők felé. De nincs sok pénzem, és gyakran zavar, hogy nem tehetek többet. Azt azonban adom, amire képes vagyok, és áldottnak érzem magam, mert tehetem.
Azután emlékeztetem magam arra, hogy az igazi gazdagság az, ha van valamink, és továbbadjuk azt. Ilyen gazdagság az is, amikor megosztok valamit önmagamból. Az is, ha képes vagyok enyhíteni valaki fájdalmát, vagy meggazdagítom mások életét. A rendelkezésemre álló anyagi eszközökön túl örül a lelkem, ha felkínálhatok egy kedves szót, egy odafigyelést, a házi süteményemet, egy jó tanácsot, bátorító mosolyt, előzékeny gesztust, vagy egyszerűen az időmet.
Még ha csak morzsa is, amit adhatok, valójában gazdag vagyok, ha azt szeretettel osztom meg másokkal.

Imádság: Drága Édesatyánk, segíts mindig jókedvűen adakoznunk, hiszen te hűségesen ellátsz bennünket! Ámen.

Kicsiny ajándékom nagy áldás lehet.
Victoria Walsh (Montana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ALKALMATLANNAK ÉRZIK MAGUKAT ISTEN SZOLGÁLATÁRA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek