2021. május 9. vasárnap

Ezért ezekre mindig emlékeztetni foglak titeket, bár ismeritek mindezt, és a megismert igazsághoz szilárdan ragaszkodtok. De helyesnek tartom, hogy míg ebben a földi porsátorban vagyok, emlékeztetéssel ébresztgesselek titeket. Mert tudom, hogy hamar leteszem porsátoromat, amint a mi Urunk Jézus Krisztus is kijelentette nekem. Igyekszem azonban, hogy elköltözésem után is mindig megemlékezhessetek ezekről. Mert nem kitalált meséket követve ismertettük meg veletek a mi Urunk Jézus Krisztus hatalmát és megjelenését, hanem úgy, hogy szemtanúi voltunk isteni fenségének. Mert amikor az Atya Istentől tisztességet és dicsőséget nyert, és ilyen szózatot intézett hozzá a felséges dicsőség: "Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm", mi hallottuk ezt a mennyből jött szózatot, mert együtt voltunk vele a szent hegyen. Ezért egészen bizonyosnak tartjuk a prófétai beszédet, amelyre jól teszitek, ha figyeltek, mint sötét helyen világító lámpásra, amíg felvirrad a nap, és felkel a hajnalcsillag szívetekben.

2Pt 1,12-19.

ÉLŐ IGE

Akiket pedig Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai. (Róm 8,14)

A családunk minden reggel munkába és iskolába menet előtt együtt olvassa a Csendes Perceket. Ezt azóta gyakoroljuk, amióta a most 10 éves fiunk az óvodába kezdett járni. Napjaink megkezdésének nagyon pozitív módja ez, és segít, hogy figyelmünket Jézusra irányítsuk.
A Csendes Perceknek az online kiadását használjuk. Néha működési zavart észlelünk, amikor is a képernyő kijelzőjéről az aznapi áhítat egy része lemarad. Ilyenkor a fiammal együtt próbáljuk kitalálni az üzenet további részét, hogy mi történhetett az áhítat írójával. A fiam általában egy nagyon felemelő képet képzel el arról, milyen pozitív hatást tett Jézus az íróra.
Hívő emberként vannak vezérfonalaink, melyek segítenek megfejteni Isten üzenetét számunkra. A Biblia az iránytű, bemutatja az örök élet és üdvösség isteni ajándékát. A gyülekezeti közösségünk, a bibliatanulmányozó kisebb csoportok és a hittestvéreink Isten kegyelmére mutató eszközök.
Szülőként és hívő emberként is az a feladatom, hogy hitemet cselekedeteim által felmutassam, hogy Isten üzenete ne csupán egy történet vagy papírra vetett szó legyen. Bár minden napnak megvan a maga kihívása, a Szentlélek családunkat Jézus elvárásához egyre jobban hasonló - engedelmes, megbocsátó, egymást szerető - életre vezette.

Imádság: Urunk, add, hogy élő igédet bizonyságtételként használjuk azok felé, akik szeretnék megismerni Krisztust! Ámen.

Segíthetek Isten szavát élővé tenni mások számára.
Melissa Yamaguchi (Hawaii, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYERMEKEKET ISTEN IGÉJÉRE TANÍTÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek