2021. május 13. csütörtök

De hála legyen Istennek, aki Krisztus ereje által mindenkor diadalra vezet bennünket, és ismeretének illatát terjeszti általunk mindenütt. Mert Krisztus jó illata vagyunk Isten dicsőségére az üdvözülők és az elkárhozók között: ezeknek a halál illata halálra, azoknak az élet illata életre. De ki alkalmas erre? Mi nem olyanok vagyunk, mint sokan, akik nyerészkednek Isten igéjével, hanem mint akik tiszta szívből, sőt Istenből szólunk Isten előtt Krisztusban.

2Kor 2,14-17.

A SZERETET ILLATA

De hála legyen Istennek, aki Krisztus ereje által mindenkor diadalra vezet bennünket, és ismeretének illatát terjeszti általunk mindenütt. (2Kor 2,14)

"Emeld fel a kezed, amikor megérzed az illatát!" - erre kértem diákjaimat, amikor a diffúzió fogalmát akartam érzékeltetni nekik. A tanterem egyik végében álltam, és virágillatú légfrissítőt fújtam a levegőbe. Akik közel ültek a laborasztalhoz, azonnal felemelték a kezüket. Aztán a felemelkedő kezek alapján követhettük, hogyan terjed az illat a levegőben a terem egyik végéből a másikba. Végül minden diák jelezte, hogy érzi az illatot.
Mai olvasmányunk emlékeztet bennünket: arra hívattunk, hogy Krisztus szeretetének jó illatai legyünk mások számára, ahogyan "Isten elküldött és jelenlétében állunk".
Amint a légfrissítő illata továbbterjedt, Isten szeretetének illata is terjed, amikor Jézus Krisztus nevében szolgálunk másokat. Amikor biztató szavakat mondunk, meghallgatunk másokat vagy időt töltünk valakivel, akinek támogatásra van szüksége - csak néhány mód, amivel Isten szeretetét felajánlhatjuk másoknak, és ösztönözhetjük őket, hogy továbbadják azt.
Ma keressük, hogyan lehetünk Krisztus illata a világban, mert szükség van arra, hogy mások is megismerjék és átéljék Isten szeretetét.

Imádság: Ó Istenünk, megáldottál bennünket szereteteddel, ezért szeretnénk megosztani azt mindenkivel. Ámen.

Mindenütt van lehetőség Isten szeretetének terjesztésére.
Jill Allen Maisch (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK A TERMÉSZETISMERET TANÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek