2021. május 18. kedd

Miért mondod ezt, Jákób, miért beszélsz így, Izráel: Rejtve van sorsom az ÚR előtt, nem kerül ügyem Isten elé. Hát nem tudod, hát nem hallottad? Örökkévaló Isten az ÚR, ő a földkerekség teremtője! Nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen. Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi. Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.

Ézs 40,27-31.

A MEGÚJULÁS REMÉNYSÉGE

De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el. (Ézs 40,31)

A múlt héten végignéztem egy "gyíkbulinak" nevezhető eseményt a hátsó kertben. Gyíkok voltak mindenhol - a kerítésen mászkáltak, egyik kőről a másikra futottak, a nagy virágokat kerülgették, leveleken napoztak. Olyan vidámnak és örömtelinek tűntek, hogy azon gondolkodtam, vajon tudják-e, hogy legtöbbjüknek hiányzik a farka? Amikor elmeséltem a 9 éves kisfiamnak a hiányzó farkincák történetét, ő megnyugtatott: "A gyíkok szuperek! Új farkat növesztenek!"
Veszteségeket élhetünk át egy krónikus betegség vagy gyász közben, munkahelyen, veszekedésben és sok más történés során. Furcsa módon látszólag mindent elveszíthetünk, amit annyira szeretnénk megőrizni, és a helyére csak szomorúság költözik. A reményt is elveszíthetjük.
Veszteségeink közepette könnyű azt gondolni, hogy soha nem fogunk megújulni vagy újból teljes életet élni. Könnyű azt hinni, soha többé nem fogunk örülni, nevetni, vagy a világ szépségét látni. A mai igevers azonban az Úr ígéretét hirdeti: Akik az Úrban bíznak, erejük megújul.
Talán soha nem kapjuk vissza azt, amit elvesztettünk, de örömünk lehet a bizonyosságban, hogy Isten velünk van.

Imádság: Istenünk, emlékeztess a megújuló életről szóló ígéretedre! Segíts örömmel és reménnyel élnünk! Ámen.

Isten segítségével örömmel élhetek minden nap.
Kadine Christie (Alabama USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKIT BALESET ÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek