2021. május 29. szombat

Amikor pedig az Emberfia eljön az ő dicsőségében, és vele az angyalok mind, akkor odaül dicsősége trónjára. Összegyűjtenek elé minden népet, ő pedig elválasztja őket egymástól, ahogyan a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. A juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja. Akkor így szól a király a jobb keze felől állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek az országot, amely készen áll számotokra a világ kezdete óta. Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám. Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelennek, hogy felruháztunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy elmentünk volna hozzád? A király így felel majd nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg.

Mt 25,31-40.

HOLLÓK ÉS ANGYALOK

A hollók hordtak neki kenyeret és húst reggel, kenyeret és húst este, a patakból pedig ihatott. (1Kir 17,6)

Illést a Biblia egyik legérdekesebb alakjának tartom. Szenvedett a magánytól, üldöztetéstől, megaláztatástól, és éhezett borzalmas sivatagi körülmények között. Ám Isten sohasem hagyta magára. Meghallotta Illés könyörgését, meglátta könnyeit, hollókat és angyalokat küldött, hogy szükségleteiről gondoskodjanak.
Az én történetem is hasonló az övéhez. Nem olyan régen felvételt nyertem egy teológiai iskola doktori programjára, Columbiában. A tandíj felét egy ösztöndíjon keresztül az iskola állta. A kihívás számomra a tandíj másik felének kifizetése, illetve a szállás és az étkezés megoldása volt. Isten bőséges kegyelmében "angyalokat és hollókat" küldött, melegszívű és kedves emberek személyében, akik gondoskodtak élelmezésemről.
Ahogyan emberek gondoskodnak rólunk, hasonlóképpen mi is ilyen segítőkké válhatunk mások számára. Kétségtelenül, bárhol is vagyunk, Isten számít ránk, hogy hitünket hitelesen megélve és kifejezve segítséget nyújtsunk Isten szükségben lévő gyermekeinek.

Imádság: Kegyelmes Istenünk, segíts meglátnunk azokat, akiknek nincs meg a mindennapi kenyerük! Erősíts meg minket, hogy - tőlünk telhető módon - bárhol és bármikor segítségükre lehessünk! Ámen.

Isten megsegített, ma valakinek én is segítségére leszek.
J. Joel Sobalvarro Nieto (Francisco Morazan, Honduras)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉLELMISZERT OSZTÓ SEGÉLYSZERVEZETEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek