2021. május 30. vasárnap

Jézus ismét megszólalt, és ezt mondta nekik: Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága. A farizeusok ekkor ezt mondták neki: Te önmagadról teszel bizonyságot: a te bizonyságtételed nem igaz. Jézus így válaszolt nekik: Még ha én önmagamról teszek is bizonyságot, akkor is igaz a bizonyságtételem, mert tudom, honnan jöttem és hová megyek, ti azonban nem tudjátok, honnan jövök, vagy hová megyek. Ti test szerint ítéltek, én nem ítélkezem senki felett. De még ha ítélkezem is, igaz az én ítéletem, mert nem egyedül vagyok, hanem én és az Atya, aki elküldött engem. A ti törvényetekben is meg van írva, hogy két ember tanúságtétele igaz. Én önmagamról teszek bizonyságot, és bizonyságot tesz rólam az Atya is, aki elküldött engem. Erre megkérdezték tőle: Hol van a te Atyád? Jézus így válaszolt: Sem engem nem ismertek, sem az én Atyámat: ha engem ismernétek, Atyámat is ismernétek. Mindezeket a kincstárnál mondta Jézus, amikor tanított a templomban, és senki sem fogta el, mert még nem jött el az ő órája.

Jn 8,12-19.

A VILÁGOSSÁG

Világosságom és segítségem az ÚR. (Zsolt 27,1)

Amikor a hurrikán lecsapott tengerparti városunkra, a családunk felkészülve fogadta. Előre elraktároztunk sok vizet, élelmet, zseblámpákat és elemeket. Gyermekeink egy földszinti helyiségben gyűltek össze takaróikkal, és ennivalót majszoltak. A televízión keresztül reménykedve nyomon követtük a vihar vonulását. Bár a hátsó kerítésünk kidőlt, és a szél verte a házunk ablakait, nyugodtak voltunk, hogy a vihar előbb-utóbb úgyis elvonul.
Ekkor kialudtak a fények. A gyerekek sírni kezdtek, a tv kikapcsolt, és az üvöltő szél még hangosabbnak tűnt, mint annak előtte. A teljes sötétségben bekapcsoltuk a zseblámpáinkat, és meggyújtottunk néhány gyertyát. Abban a pillanatban minden jobbra fordult, a félelmeink elcsitultak, és nem sokkal később már újra együtt beszélgettünk és nevettünk.
Azon az estén, amint gyermekeim arcát néztem a gyertyafényben, eszembe jutott, hogy a Biblia milyen gyakran beszél a világosságról. Mózes első könyvében olvashatjuk, hogy Isten megteremti a világosságot (1,3). A Zsoltáros pedig ezt írja: "Világosságom és segítségem az ÚR." (Zsolt 27,1) Az evangéliumban halljuk, hogy Jézus kijelenti magáról: "Én vagyok a világ világossága." (Jn 8,12) A vihar idején a fény kialudt a házunkban, de Isten világossága sohasem szűnik meg életünkben. Ha Krisztust követjük, soha nem fogunk sötétségben járni.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy életünket betöltöd a te világosságoddal. Ámen.

Isten az én világosságom.
Kathleen Harder (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A KATASZTRÓFAELHÁRÍTÁS DOLGOZÓIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek