2021. június 11. péntek

A karmesternek, Jedútúnnak: Dávid zsoltára.
Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok segítséget. Csak ő az én kősziklám és szabadítóm, erős váram, nem ingadozom sokáig. Meddig támadtok egyetlen emberre, miért akarjátok mindnyájan megölni? Olyan, mint a düledező fal és a bedőlt kerítés! Csak azon tanácskoznak, hogyan taszítsák le a magasból. Hazugságban telik kedvük, szájukkal áldanak, szívükben átkoznak. (Szela.)
Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok reménységet. Csak ő az én kősziklám és szabadítóm, erős váram, nem ingadozom. Istennél van segítségem és dicsőségem, erős sziklám és oltalmam az Isten. Bízzatok benne mindenkor, ti, népek, öntsétek ki előtte szíveteket, Isten a mi oltalmunk! (Szela.)

Zsolt 62,1-9.

MINDIG VELÜNK

Veled van Istened, az Úr, ő erős, és megsegít. Repesve örül neked, megújít szeretetével, ujjongva örül neked. (Zof 3,17)

Amikor a feleségemmel mi vigyázunk az unokánkra, és fektetjük le este, ő nem mindig együttműködő. Sírni kezd, ahogy betesszük gyerekágyba az ismeretlen környezetben. Ülök a sötétben a kiságy mellett, simogatom a hátát és nyugtatgatom, amíg lecsillapodik, és a sírása elcsendesül. Időről időre félálomban felnéz, hogy még mindig ott vagyok-e, figyelem-e, megvédem-e, készen állok-e a megnyugtatására és a vigasztalására. Végül elégedetten és nyugodtan elalszik.
Az, ahogy unokám kikukucskál, hogy még mindig ott vagyok-e, Isten állandó jelenlétére emlékeztet az életünkben. Néha bizonytalanok vagyunk Isten jelenlétében, és próbáljuk megpillantani. Amikor a sötétben vagyunk, és kétségbeesetten várjuk a megnyugtatást és támogatást, akkor Isten ott van. Bármilyen körülmények között találjuk magunkat - nem számít, mennyire sötét is a helyzet - bízhatunk Isten ígéretében, hogy velünk lesz.

Imádság: Drága Atyánk! Köszönjük, hogy még a legnehezebb időkben is velünk vagy. Ámen.

Még a legsötétebb pillanataimban is nyugalmat találok Isten jelenlétében.
Kevin McPoyle (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK GYEREKEKRE VIGYÁZNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Június
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek