2021. június 17. csütörtök

Dávid zsoltára, abból az időből, amikor fia, Absolon elől menekült.
URam, mily sok ellenségem van, mily sokan támadnak rám! Sokan mondják rólam: Nem segít rajta Isten! (Szela.)
De te, URam, pajzsom vagy nekem, dicsőségem, aki fölemeled fejem. Hangosan kiáltok az ÚRhoz, és ő meghallgat szent hegyén. (Szela.)
Lefekszem, alszom és fölébredek, mert az ÚR támogat engem. Nem félek a sok ezernyi néptől, amely körülvett engem.
Állj mellém, URam, szabadíts meg, Istenem! Hiszen te vered arcul minden ellenségemet, kitördeled a bűnösök fogait! Az ÚRtól jön a szabadítás. Legyen áldásod népeden! (Szela.)

Zsolt 3.

MÉLY ALVÁS

Lefekszem, alszom és fölébredek, mert az ÚR támogat engem. Nem félek a sok ezernyi néptől, amely körülvett engem. (Zsolt 3,6-7)

Egy időben éjszakákon át alvásproblémákkal küzdöttem. Egy vagy két óra alvás után mindig felébredtem. Eszembe jutott a barátom, aki azt mondta: "Ha valaki éjjel többször felébred, az valószínűleg stresszel." Ebben az időben sok problémám volt, de nem gondoltam rájuk. Egy délután a házam emeleti szobájában vágyódást éreztem Isten dicsőítésére. Azonnal hangosan dicsérni kezdtem őt. Azon az éjjelen jól aludtam.
Bár úgy éreztem, nem törődöm a gondjaimmal, a lelkem beteg volt. Ahogy dicsőítettem Istent, lassan felépültem. Olyan volt, mintha a száraz lelkem megöntözték volna. Dávidhoz hasonlóan elmondhattam: "Lefekszem, alszom ...mert az ÚR támogat engem." Bár aggodalmaink talán nem tűnnek el a dicsőítés hatására, mégis elvesztik hatalmukat, amikor Isten jelenlétébe megérkezünk.

Imádság: Szerető Istenünk, gondjaink között is segíts minket, hogy dicsérjünk téged énekekkel. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket... Ámen." (Mt 6,9-13)

Ha Istent dicsérem, erőt kapok szembenézni a problémákkal.
Linawati Santoso (Kelet- Jáva, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK AZ ALVÁSZAVARBAN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek