2021. június 20. vasárnap

A karmesternek: Kórah fiaié. Ének magas hangra.
Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban. Azért nem félünk, ha megindul is a föld, és hegyek omlanak a tenger mélyébe; ha háborognak és tajtékoznak is vizei, és tombolásától megrendülnek a hegyek. (Szela.)
Egy folyó ágai örvendeztetik Isten városát, a Felségesnek szent hajlékait. Isten van benne, nem inog meg, megsegíti Isten reggelre kelve. Népek háborognak, országok inognak, ha az ÚR mennydörög, megretten a föld. A Seregek URa velünk van, Jákób Istene a mi várunk. (Szela.)

Zsolt 46,1-8.

VESZEDELMES HULLÁMOK

Isten a mi oltalmunk és erősségünk, igen biztos segítség a nyomorúságban. (Zsolt 46,2)

Egy nap, a tengerparton, székemet épp felállítottam, s láttam, amint egy apuka a kisfiával bemerészkedett az óceánba. A fiú boldogan ficánkolt a lágy hullámokon. Mivel közeledett az ár, a hullámok egyre nagyobbak lettek. Az egyik hullám olyan váratlanul érte, hogy elvesztette az egyensúlyát. Édesapja egyből akcióba lépett, és segített stabilizálni a helyzetét. A hullám, amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is ment, s a fiú újdonsült magabiztossággal szaladt tovább apja védelméből. A következő veszélyes hullám nem sokáig váratott magára, de a kisfiú tanult a korábbiakból. Odafutott az apukájához, kis karjaival átkulcsolta az apja egyik lábát, s biztonságban kivárta a morajló hullámot. A fiú tudta, hova forduljon segítségért.
Ez többször megismétlődött, ahogyan az életben is sok-sok hullám közeledik felénk. Néhány hullámnak könnyű ellenállni, de vannak olyanok, amelyek kibillentenek az egyensúlyunkból. Kihez fordulunk, ha a hullám nekünk ütközik? Megpróbálunk egyedül dacolni a vad víztömeggel? Isten figyel bennünket, és arra vár, hogy védelmet és biztonságot adhasson nekünk. Istenbe kapaszkodhatunk, ha a hullámok elárasztanak minket.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy mindig velünk vagy. Hadd forduljunk a nehéz időkben is mindig hozzád! Ámen.

A bajban Istenbe kapaszkodom.
Michelle T. Johnson (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ APÁKÉRT ÉS FIAIKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Június
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek