2021. június 24. csütörtök

A karmesternek: A "Ne veszíts el" kezdetű ének dallamára. Dávid bizonyságtétele abból az időből, amikor Saul elől a barlangba menekült.
Könyörülj, Istenem, könyörülj rajtam, mert nálad keres oltalmat a lelkem! Szárnyaid árnyékában keresek oltalmat, míg elvonul a veszedelem. A felséges Istenhez kiáltok, Istenhez, aki mellém áll. Segítséget küld nekem a mennyből, csúffá teszi üldözőimet. (Szela.) Isten elküldi szeretetét és hűségét. Oroszlánok között fekszem, amelyek felfalják az embereket. Foguk lándzsa és nyíl, nyelvük éles kard.

Zsolt 57,1-5.

ISTEN CÉLJA

A fenséges Istenhez kiáltok, Istenhez, aki mellém áll. (Zsolt 57,3)

Amikor 17 éves koromban rákot diagnosztizáltak nálam, sokkos állapotba kerültem. A barátaim felvételi vizsgákkal és főiskolai ösztöndíjkérelmekkel voltak elfoglalva, míg én az életemért küzdöttem. Bár a rák félelmetes volt, mégis éreztem, hogy túl fogom élni. Ahogy számoltam a napokat az utolsó kezelésemig, kezdtem álmodozni a jövőmről, és azon tűnődtem, Isten mi jót fog kihozni a betegségemből.
Sok évvel később, egy országos nonprofit ráktársaság felajánlott részemre egy állást. A feladat a túlélő rákbetegek támogatása volt szerte az országban. Amikor megosztottam másokkal az én személyes történetemet, az reményt adott nekik. Sokszor tűnődöm azon, Isten hogyan vezetett egy olyan irányba, ahol fel tudom használni a rákellenes küzdelmeimet mások bátorítására. Minden fájdalom ellenére célt láttam magam előtt.
A mai bibliai szakaszban Dávid királyt csapás érte, felesége is veszélyben volt. Mégis, ahogy küzdött, menedéket talált Istennél, és eszébe jutott, hogy Istennek célja van az életével.
Amikor egy katasztrófával szembesülünk, hajlamosak vagyunk elveszíteni a bizalmunkat Isten ígérete iránt, miszerint neki terve van velünk. De a Szentírás emlékeztet arra, hogy Isten küzdelmek árán hozza napfényre a velünk kapcsolatos terveit.

Imádság: Mennyei Atyánk, segíts, hogy benned találjunk menedéket, és emlékezzünk arra, hogy életünknek célja van, ha téged követünk! Ámen.

Istennek célja van az életemmel.
Danielle Ripley-Burgess (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK A TINÉDZSER KORÚ RÁKBETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek