2021. július 10. szombat

Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok betörnek, és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem törnek be, és nem lopják el. Mert ahol a te kincsed van, ott lesz a te szíved is.
A test lámpása a szem. Ezért ha a szemed tiszta, az egész tested világos lesz. Ha pedig a szemed gonosz, az egész tested sötét lesz. Ha tehát a benned lévő világosság sötétség, milyen nagy akkor a sötétség!

Mt 6,19-24.

OMLADOZÓ BIRODALMAK

Átkozott az a férfi, aki emberben bízik, és testi erőre támaszkodik, az ÚRtól pedig elfordul szíve! ... De áldott az a férfi, aki az ÚRban bízik, akinek az ÚR a bizodalma. (Jer 17,5.7)

Izraelben az ősi Megiddo városának piacterén állva behunytam a szemem, és elképzeltem azon tevékenységek kavalkádját, amely háromezer évvel ezelőtt zajlott ezen a helyen. Az egykor Észak-Izrael ékkövének tekintett településen álltak Salamon harci kocsijainak és lovasainak istállói és Aháb király téli palotája. Kereskedők kínálgatták portékáikat, politikusok vitatkoztak fontos kérdéseken, és gyerekek játszottak az elárusítóbódék között. Újra kinyitottam a szemem, hogy szemügyre vegyem az egykori nagy kulturális központ romjait. Bámultam az omladozó oszlopokat, a kőhalmokat, és megrémített a kontraszt a múlt és a jelen között. A föld legnagyobb kincsei egy napon mind szétporladnak, beleértve mindenféle "birodalmat".
A mai olvasmányban a próféta azt mondja, a testben való bizakodás katasztrófához vezet. Ha a gazdagságban, karrierben vagy az értelemben keressük a biztonságot, kudarcot vallunk. Az Istenben bizakodás azonban áldásokban gazdag életet ígér, megvéd az aktuális kultúra félrevezető befolyásától. Amit ez a világ kínál, nem fog örökké tartani, sem a hatalom, sem a jómód vagy népszerűség. Mindenki, és minden elmúlásra ítéltetett. Ha ebben a világban keressük a teljességet, bizonytalanságban élünk. Isten és embertársaink szeretete azonban örökre megmarad.

Imádság: Drága Istenünk, erősíts meg, hogy rád tekintsünk, ne a körülöttünk levő "omladozó birodalmakra"! Ámen.

Isten olyan biztonságot ad, melyet a világ soha nem adhat.
Barney Cargile (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÜLFÖLDRE UTAZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Július
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek