2021. július 17. szombat

De te, szolgám, Izráel, Jákób, akit kiválasztottam, barátomnak, Ábrahámnak utóda! A föld végén ragadtalak meg, annak legszéléről hívtalak el. Ezt mondtam neked: Szolgám vagy! Kiválasztottalak, nem vetlek el téged! Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítelek, meg is segítelek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak. Megszégyenülnek és gyalázatra jutnak mindazok, akik gyűlölnek téged. Semmivé lesznek, elpusztulnak, akik veled perbe szállnak. Keresed, és nem találod azokat, akik téged támadnak. Megsemmisülnek teljesen, akik ellened harcolnak. Mert én, az ÚR, a te Istened, erősen fogom a jobbodat, és ezt mondom neked: Ne félj, én megsegítelek! Ne félj, férgecske Jákób, maroknyi Izráel! Én megsegítelek - így szól az ÚR, a te megváltód, Izráel Szentje.

Ézs 41,8-14.

HÁLA

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. (Fil 4,6)

Rettegek a fulladástól, ezért egész életemben kerültem a vizet. De mielőtt betöltöttem a 40. évemet, úgy döntöttem, szembenézek a félelmeimmel, és úszásórákat veszek. Az oktatóm tudta, mennyire ideges vagyok, ezért heteken át csak egy feladatot kellett elvégeznem, mielőtt megkezdtük a legelső úszásórát. Meg kellett ragadnom a medence szélét, alámerülni a víz alá, a fejemet is a vízbe téve, és feljönni levegőért. Körülbelül százszor kellett ezt megtennem, mire a félelem elhagyta a testemet. Ezután eléggé ellazultam, hogy tanulni tudjak.
Isten tudja, hogy hajlamosak vagyunk az aggódásra. A Szentírás újból és újból elmondja, ne féljünk, ne rettegjünk, ne aggódjunk. Amellett, hogy a félelemmel teli élet helyett egy jobb életet szán nekünk, az úszásoktatóhoz hasonlóan Isten tudja, hogy nem tudjuk befogadni a tanítást, ha az aggódó gondolatok elterelik figyelmünket. Ezért Isten egy gyakorlattal segít: azt kéri, imádkozzunk mindenért hálaadással.
Az aggódó gondolatok és a hála nem töltheti be egyszerre az elménket. Amikor nőnek a bajok, még egy okot is nehezen találunk, amiért hálát adhatunk. De kezdhetjük ezzel: "Köszönöm, Istenem, hogy hozzád jöhetek kérésemmel." Isten elfogadja hálaimánkat, és segít minden körülményben hálát adnunk.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy megerősítesz és megsegítesz. Nyisd fel a szemünket áldásaidra! Ámen.

A félelmeim helyett összpontosíthatok a hálára.
Amy Lynn Taylor (Colorado, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY AZ AGGÓDÁSTÓL MEGSZABADULJUNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek