2021. július 26. hétfő

Hát nem tudod, hát nem hallottad? Örökkévaló Isten az ÚR, ő a földkerekség teremtője! Nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen. Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi. Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.

Ézs 40,28-31.

MEREDEK DOMBOK

De ő ezt mondta nekem: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. (2Kor 12,9)

Az öregedés - azt mondják - kihívásokkal jár, és nem igazán kellemes. Én ezzel tökéletesen egyetértek, de az bizonyos, hogy fiatalkori éveimmel nem cserélném el a korral járó bölcsességemet. Szóval ezekben a kései, őszülős években egyik reggel férjemmel elhatároztuk, hogy jó lenne elkezdeni sétálni testgyakorlás gyanánt. Mindennap elindulunk lefelé az utcán, aztán a sarkon befordulva egy szép sík terep következik. De hazafelé menet egy meredek dombra kell felkapaszkodnunk. Ilyenkor azt mondom a férjemnek, hogy szeretnék belé karolni, hogy segítsen egy kicsit.
A reggeli sétáink nagyszerű alkalmat nyújtanak az imádkozásra, bár amikor a dombhoz érünk, én nem tudok beszélni és sétálni egyszerre. Úgy tűnik, Isten ajándéka ez a kis idő, hogy tökéletesen el tudjunk csendesedni.
Az életben találkoztam már ilyen meredek dombokkal, melyek nagyon elgyengítettek. Ezek azok a helyzetek, amikor eszembe idézem Isten ígéretét, hogy erőtlenségemben ő lesz az erősségem. Igaz, mindennap ezt teszem, nemcsak akkor, ha kihívásokkal kell szembenéznem. De ha problémám adódik, Isten kegyelme és ereje elégségesnek bizonyul minden alkalommal.

Imádság: Drága Istenünk, erősítsd meg hitünket! Segíts emlékeznünk, hogy a te erőd sohasem inog meg, és kész vagy segíteni, bármikor is hívunk! Ámen.

Nincs olyan kihívás, amiben Isten ne segítene.
Dara H. Gunnell (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI ÚJ IMAGYAKORLATOT KEZD!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Július
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek