2021. július 29. csütörtök

Elérkezett Jeruzsálemben a templomszentelés ünnepe. Tél volt. Jézus a templomban, Salamon csarnokában volt. Ekkor körülvették a zsidók, és így szóltak hozzá: Meddig tartasz még bizonytalanságban bennünket? Ha te vagy a Krisztus, mondd meg nekünk nyíltan! Jézus így válaszolt nekik: Megmondtam nektek, de nem hisztek. Atyám nevében végzett cselekedeteim tanúskodnak mellettem, de ti nem hisztek, mert nem az én juhaim közül valók vagytok. Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből. Az én Atyám, aki nekem adta őket, mindennél nagyobb, és senki sem ragadhatja ki őket az Atya kezéből. Én és az Atya egy vagyunk.

Jn 10,22-30.

ISTEN HANGJA

Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. (Jn 10,27)

"Nem jól hallak! Beszélj hangosabban!" - ezek a kérések a feleségem felé egyre gyakoribbak lettek. Végül be kellett ismernem, hogy nem hallok jól. A hallókészülék sokat segített, de társaságban nehézséget okozott számomra megkülönböztetni az előttem lévő hangját valaki másétól a szobában. Szerencsére a készülékemen olyan beállítási lehetőség is van, amivel ki tudom szűrni a környezeti zajokat, és csak arra az emberre tudok fókuszálni, akit hallani szeretnék.
Hasonlóképpen ilyenek mind a külső, mind a belső zajok, amelyek elvonhatják figyelmünket, és így nem halljuk meg Isten hangját. Nagyon könnyű végigrohanni a napi olvasott igeszakaszon anélkül, hogy valóban időt szakítanánk a megnyugvásra és az igei igazság átgondolására. A figyelmünkért versengő hangok ellenére, ha elcsendesedünk és figyelünk, meg fogjuk hallani Isten hozzánk intézett szavait.
Igeszakaszunk arra emlékeztet, hogy figyeljünk Jézusra, a Jó Pásztorra. Ő ismer és szeret minket, és szeretné, ha meghallanánk mondanivalóját. Ha kicsit hátralépünk a napi elfoglaltságunktól, életünk zajaitól, és csendben, alázatosan figyelünk, akkor meghallhatjuk Isten vezetését.

Imádság: Istenünk, életünk Pásztora, segíts megtalálni a csendet, hogy jobban meghalljuk a hangodat! Ámen.

Ma meg akarom hallani Isten hangját.
Wayne Greenawalt (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK A HALLÁSKÁROSULTAKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Július
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek