2021. augusztus 2. hétfő

Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is: mert aki a maga testének vet, az a testből arat majd pusztulást; aki pedig a Léleknek vet, a Lélekből fog aratni örök életet. A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk. Ezért tehát, amíg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben.

Gal 6,7-10.

MEGÉRI A KITARTÁST

A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk. (Gal 6,9)

Mikor kertes házba költöztünk, eleinte nagyon megterhelőnek éreztem a fűnyírást. A fűnyíró beindítása már önmagában nagy feladat volt, nem beszélve az azt követő másfél órányi munkáról. Idővel azonban nemcsak hozzászoktam, de meg is szerettem füvet nyírni. Nagy elégedettséggel tölt el, ahogy a munkám nyomán látom eltűnni a gyomot, és a végén olyan jó gyönyörködni a szép pázsitban!
Ezen tűnődve arra gondoltam, bárcsak az életem más területén is átélhetném ezt. Mert a legtöbbször nem látom az eredményt olyan hamar, mint fűnyírás közben. A barát, aki örömmel jött velem a templomba, egyszer csak nem jön többet. Miután hónapokig gyakorolunk az iskolában, a diákok még mindig ugyanott tévesztenek. És a kísértések, amikről azt hittem, végleg legyőztem, újra erőt vesznek rajtam.
A mai igevers emlékeztet, hogy ne fáradjunk el a jó cselekvésében. Ebben az életben nem mindig láthatjuk meg a munkánk eredményét. Isten időzítése más, mint a miénk. De még ha nem is látjuk, Isten folyamatosan végzi munkáját bennünk, hogy Krisztus képére formáljon, és ígéri, hogy ha nem lankadunk, a maga idejében aratni is fogunk.

Imádság: Drága Urunk, add, hogy kitartóak legyünk a jó cselekvésében! Ámen.

Isten akkor is munkálkodik az életemben, ha én az eredményt most még nem látom.
Jody Williams (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚJDONSÜLT HÁZTULAJDONOSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek