2021. augusztus 4. szerda

Fiam, ne felejtsd el tanításomat, és parancsaimat őrizze meg szíved, mert hosszú életet, magas életkort és jólétet szereznek azok neked! A szeretet és hűség ne hagyjon el téged: kösd azokat a nyakadba, írd fel a szíved táblájára! Így találsz kedvességre és jóindulatra Istennél és embereknél.
Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.

Péld 3,1-6.

APRÓ, MÉGIS NAGY IMÁDSÁG

Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. (Péld 3,5-6)

Öt-hat éves lehettem, mikor a nagyapám azt mondta, hogy tanít nekem egy apró, de nagy imát. Így hangzik: "Segíts, Uram!" Mondtam, hogy figyelek, folytassa, de nagyapa azt felelte, hogy ennyi az ima. Ha bármikor veszélybe kerülök, problémám van, félek vagy döntenem kell, odafordulhatok ezzel az Úrhoz.
Akkor még nem értettem, hogy lehet egy ima egyszerre apró is, meg nagy is, de úgy gondoltam, hogy az én nagyapám mindent tud, ezért ennek így kell lennie. Ezt az apró nagy imát mindig a szívemben hordoztam, és sokszor valóban nagy segítséget jelentett. Hálás vagyok a hitnek ezért a magjáért, amit gyermekkoromban a nagyapám vetett el a szívembe. Az utóbbi években én is kezdtem megosztani ezt az imádságot a bibliaórán, és a vasárnapi iskolában.
Amikor ezzel az rövid imával fordulok Istenhez, rábízom, hogy segítsen megérteni a gondolatait, ahogy a Péld 3,5-6-ban is olvashatjuk. Isten hűséges, és vezetni fogja a gondolatainkat, szavainkat, cselekedeteinket. Bármikor fordulhatunk hozzá azzal, hogy "Segíts, Uram!"

Imádság: Köszönjük, Urunk, hogy te mindig velünk vagy, vezetsz és oltalmazol minket. Ámen.

Az apró imák is erős kapcsolatot teremthetnek Istennel.
Matthew L. Harper (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A NAGYSZÜLŐKÉRT ÉS AZ UNOKÁIKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek