2021. augusztus 11. szerda

Eszembe jutott ugyanis a benned élő képmutatás nélküli hit, amely először nagyanyádban, Lóiszban és anyádban, Eunikében lakott, de meg vagyok győződve arról, hogy benned is megvan. Ezért emlékeztetlek téged, hogy éleszd fel magadban Isten kegyelmi ajándékának tüzét, amely kézrátételem által van benned. Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.
Ne szégyelld hát a mi Urunkról szóló bizonyságtételt, se engem, az ő foglyát, hanem szenvedj velem együtt az evangéliumért, Isten ereje által. Mert ő szabadított meg minket, és ő hívott el szent hívással, nem a mi cselekedeteink alapján, hanem saját végzése és kegyelme szerint, amelyet még az idők kezdete előtt Krisztus Jézusban adott nekünk. Ez most nyilvánvalóvá lett a mi Üdvözítőnk, Krisztus Jézus megjelenése által, aki megtörte a halál erejét, és az evangélium által világosságra hozta az elmúlhatatlan életet.

2Tim 1,5-10.

A CSENDBEN

A békesség Istene... tegyen készségessé titeket minden jóra, akaratának teljesítésére, és munkálja bennünk azt, ami kedves őelőtte. (Zsid 13,20-21)

"Sajnálom! Nem tehettünk semmit." - mondta a sürgősségi orvos a gyászoló családnak. "Most itt hagyom magukat a kórház-lelkésszel" - tette hozzá. Az idős nő és a fia összeborulva sírtak, és zavart pillantást vetettek rám. Bepánikoltam. Addig diáklelkészként rutinszerű volt a munkám. Kényelmetlenségemben és bizonytalanságomban csendben bölcsességért imádkoztam.
Akkor rájöttem, hogy nincs szükségem a megfelelő szavakra vagy tapasztalatra, hogy Istenhez fohászkodva vigasztalást adjak. Csak készségesen jelen kell lennem. Isten azon az éjjelen felvértezett, hogyan segítsek a válságban lévő idegeneknek.
A komfortzónánkból való kilépés arra kényszerít minket, hogy Istenre és az ő felkészítő munkájára támaszkodjunk; egy hajléktalanszállón való szolgálatban, egy egyedülálló anyának vagy egy idős szomszédnak való segítésben, esetleg egy krízishelyzetben lévő idegen vagy barát közelében. Kényelmetlenségek is adódhatnak, és kísértést érezhetünk a visszavonulásra, félve attól, hogy rosszat mondunk vagy teszünk. Amikor hajlandóak vagyunk egyszerűen jelen lenni, Istenhez csatlakozhatunk, aki már munkálkodik. A helyzetből aztán úgy léphetünk ki, hogy Istennel és egymással való kapcsolatunk is erősödik.

Imádság: Urunk, erősíts, hogy szerető jelenléted legyünk azoknak, akiknek fájdalmuk van vagy krízisben vannak! Ámen.

Néha Isten a hallgatáson keresztül szól a legerőteljesebben.
Sherry Graf (Colorado, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÓRHÁZLELKÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek