2021. augusztus 12. csütörtök

A karmesternek: Dávid zsoltára.
URam, te megvizsgálsz és ismersz engem. Tudod, ha leülök vagy ha felállok, messziről is észreveszed szándékomat. Szemmel tartod járásomat és pihenésemet, gondod van minden utamra. Még nyelvemen sincs a szó, te már pontosan tudod, URam. Minden oldalról körülfogtál, kezedet rajtam tartod. Csodálatos nekem ez a tudás, igen magas, nem tudom felfogni.
Hova menjek lelked elől? Orcád elől hova fussak? Ha a mennybe szállnék, ott vagy, ha a holtak hazájában feküdnék le, te ott is jelen vagy. Ha a hajnal szárnyaira kelnék, és a tenger túlsó végén laknék, kezed ott is elérne, jobbod megragadna engem. Ha azt gondolnám, hogy elnyel a sötétség, és éjszakává lesz körülöttem a világosság: a sötétség nem lenne elég sötét neked, az éjszaka világos lenne, mint a nappal, a sötétség pedig olyan, mint a világosság.

Zsolt 139,1-12.

TÁMOGATÓ KÉZ

Ha a hajnal szárnyaira kelnék, és a tenger túlsó végén laknék, kezed ott is elérne, jobbod megragadna engem. (Zsolt 139,9-10)

2014-ben a családommal Pakisztánból kivándoroltunk Kanadába. Annak ellenére, hogy jólétben és sok áldásban volt részünk Pakisztánban, néhány hazai körülmény arra késztetett minket, hogy meghozzuk a kemény döntést a költözésről. Nagyon aggódtam a világ másik végén való letelepedés és beilleszkedés miatt. Így sokat imádkoztunk Isten támogatásáért.
Az indulásunk napján, ahogy a repülőtéri terminálban várakoztunk, a minket szállító repülőgép szárnyai ragadták meg a figyelmem. Vegyes érzéseim közepette gondolataimban a fenti igevers jelent meg. Meggyőződéssel éreztem, hogy Isten támogató keze velünk lesz. Isten békéje felváltotta aggodalmaimat.
Az első években számos kihívással és küzdelemmel kellett szembenéznünk. Azonban Isten útmutatását, gondoskodását, erejét és támogatását éreztük nagylelkű és támogató gyülekezeti barátaink révén. Végül a feleségemmel jó munkát kaptunk a szakmánkban, a fiaink pedig folytatták tanulmányaikat.
Ha Istenben bízunk, még a zűrzavaros helyzetekben is magunkon érezhetjük Isten kezét. Ő vezet, irányít, bátorít, gondoskodik és megvéd minket.

Imádság: Drága Istenünk! Köszönjük vezetésedet, erődet és támogatásodat, bárhol is vagyunk. Ámen.

Isten szeretetének és törődésének nincsenek határai.
Zafar Iqbal (Ontario, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A KIVÁNDORLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek