2021. augusztus 17. kedd

Az irgalmas samaritánus
Ekkor felállt egy törvénytudó, hogy megkísértse Jézust, és ezt kérdezte: Mester, mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet? Ő pedig ezt mondta neki: Mi van megírva a törvényben? Hogyan olvasod? Ő pedig így válaszolt: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes erődből és teljes elmédből, és felebarátodat, mint magadat." Jézus ezt mondta neki: Helyesen feleltél: tedd ezt, és élni fogsz. Ő viszont igazolni akarta magát, ezért megkérdezte Jézustól: De ki a felebarátom? Válaszul Jézus ezt mondta neki: Egy ember ment le Jeruzsálemből Jerikóba, és rablók kezébe esett, akik kifosztották, meg is verték, azután félholtan otthagyva elmentek. Történetesen egy pap ment azon az úton lefelé, de amikor meglátta, elkerülte. Hasonlóképpen egy lévita is odaért arra a helyre, de amikor meglátta, ő is elkerülte. Egy arra utazó samaritánus pedig, amikor odaért hozzá és meglátta, megszánta, odament, olajat és bort öntött sebeire, és bekötötte azokat. Azután feltette őt a saját állatára, elvitte egy fogadóba, és gondját viselte. Másnap elővett két dénárt, odaadta a fogadósnak, és azt mondta neki: Viselj rá gondot, és ha valamit még ráköltesz, amikor visszatérek, megadom neked. Mit gondolsz, e három közül ki volt a felebarátja a rablók kezébe esett embernek? Ő így felelt: Az, aki irgalmas volt hozzá. Jézus erre ezt mondta neki: Menj el, te is hasonlóképpen cselekedj!

Lk 10,25-37.

FELEBARÁTAIM

Mit gondolsz, e három közül ki volt a felebarátja a rablók kezébe esett embernek? Ő így felelt: Az, aki irgalmas volt hozzá. Jézus erre ezt mondta neki: Menj el, te is hasonlóképpen cselekedj! (Lk 10,36-37)

Egy számítógépes hiba miatt felhívtam a segélyszolgálatot. Miközben várakoztam, szólt a zene. Mivel nem szeretem az időmet pazarolni, elkezdtem az aznapi áhítatot olvasni. A történet egy hölgyről szólt, aki rájött, hogy imaélete túlságosan is saját maga és a saját igényei körül forog. Ezért imájában azt kérte, hogy képes legyen ezen változtatni. Így séta közben elkezdett imádkozni a szomszédaiért, akiket nem ismert jól, sőt, még idegenekért is.
Miközben vártam, átvettem az ötletét, és elkezdtem azért az emberért imádkozni, aki majd segít nekem. Biztos vagyok benne, hogy gyakran kell elégedetlen vagy rosszkedvű ügyfelekkel foglalkoznia. Azért imádkoztam, hogyha nem ismerné Istent, ismerhesse meg őt. Beszélgetésünk végén megköszöntem a szakmai hozzáértését, és áldott napot kívántam neki. Bár nem ismertem személyesen, Isten szemében ő is a felebarátom. Isten mindennap szeretné hallani az imáinkat, szeretne minket vezetni, gyógyítani, és szeretne megbocsátani nekünk. Imáinkat a családunkon és közösségünkön túlra is kiterjeszthetjük, akár az egész világra. Mindenki lehet a felebarátunk.

Imádság: Urunk, szeretnénk azokért is imádkozni, akiket nem ismerünk jól, hogy őket is felebarátként fogadjuk. Ámen.

Mindenki, akivel találkozom, a felebarátom.
Lori Hulvey (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK KÖZELI ÉS TÁVOLI FELEBARÁTAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek