2021. augusztus 20. péntek

Dicsekednem kell, habár nem használ; rátérek azért az Úr megjelenéseire és kinyilatkoztatásaira. Ismerek egy embert Krisztusban, aki tizennégy évvel ezelőtt elragadtatott a harmadik égig - hogy testben-e vagy testen kívül, nem tudom, csak Isten tudja. Én tudom, hogy az az ember - hogy testben-e vagy testen kívül, nem tudom, csak az Isten tudja - elragadtatott a paradicsomba, és olyan kimondhatatlan beszédeket hallott, amelyeket ember el nem mondhat. Ezzel az emberrel dicsekszem, nem pedig önmagammal; hacsak az erőtlenségeimmel nem. Pedig ha dicsekedni akarnék, nem lennék esztelen, mert igazságot mondanék, de mérséklem magamat, hogy valaki többnek ne tartson, mint aminek lát, vagy amit tőlem hall, még a kinyilatkoztatások különleges nagysága miatt sem. Ezért tehát, hogy el ne bizakodjam, tövis adatott a testembe: a Sátán angyala, hogy gyötörjön, hogy el ne bizakodjam. Emiatt háromszor kértem az Urat, hogy távozzék az el tőlem. De ő ezt mondta nekem: Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy Krisztus ereje lakozzék bennem. Ezért Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban, mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős.

2Kor 12,1-10.

ÖSSZETÖRT SZÉPSÉG

Magasztallak téged, mert félelmetes vagy és csodálatos; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt. (Zsolt 139,14)

Ahogy a 800 éves ír katedrálisban sétáltam, elállt a lélegzetem a színes ablaküvegek láttán. Mindenütt Jézus életének egy részlete elevenedett meg. A templom közepéhez közeli egyik ablak különösen megragadott. Ezen emberek ültek Jézus körül, ő pedig tanította őket. Közelebb lépve láttam, mennyi apró darabból áll össze minden egyes emberi alak Jézus lábainál.
Minden figura más volt, ám mindegyikük ugyanazt a reményt, békét és örömöt kereste, ami Jézusnak, a Megváltónak ismeretéből fakad. Néha talán mi is úgy érezzük, hogy millió darabra törtünk, és nincs remény felgyógyulni ebből az összetöretettségből, ha meghal valakink, vagy betegek leszünk, esetleg rossz döntést hoztunk.
Jézus összeszedi darabjainkat, s gyönyörű művészi alkotássá formál, akárcsak ezek az üvegablakok. Ahogy a mai vers mondja, Isten teremtményei vagyunk. Hihetünk benne, hogy ő a teljes képet látja, és tudja, hogy mint alkotásának csodálatos darabjai hogyan szolgálhatjuk Isten dicsőségét.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük határtalan szeretetedet, mellyel hozzánk hajolsz összetörtségünkben. Folytasd munkádat rajtunk, hogy dicsőségedet tükrözhessük! Ámen.

Isten meggyógyítja összetörtségemet, és célt ad.
Mendy Creswell Huskey (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A MŰVÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek