2021. augusztus 22. vasárnap

Amikor a farizeusok meghallották, hogy a szadduceusokat elhallgattatta, összegyűltek. Egyikük pedig, egy törvénytudó, kísérteni akarta őt, és megkérdezte tőle: Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben? Jézus így válaszolt: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből." Ez az első és a nagy parancsolat. A második hasonló ehhez: "Szeresd felebarátodat, mint magadat." E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.

Mt 22,34-40.

SZERETŐ ISTEN

Testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe. (Fil 4,8)

A mai bibliai olvasmányban Jézus legfontosabb parancsa áll, hogy szeressük az Urat teljes szívünkből, teljes lelkünkből és teljes elménkből. Hívő életem alatt megtanultam Istent teljes szívemből és lelkemből szeretni, de az elmém külön utakon járt. Ez ráébresztett, hogy komoly gondjaim vannak a gondolataimmal.
Minden reggel olvasom az Igét, és imádsággal indítom a napomat. De estére már sok negatív és rossz gondolat halmozódik fel bennem. Az, hogy teljes elmémmel szeressem Istent, megváltoztatta a gondolkozásomat. Tudatosan kontrollálni akarom a gondolataimat a nap folyamán, s ha szükséges, a rosszakat egészségesebb és Istennek tetszőkkel helyettesíteni. Például, ha valakivel kapcsolatban egy nagyon nem szép gondolat születik bennem, akkor ezt tovább színezve arra vetemedhetek, hogy pletykálok róla. Ehelyett azonban tanulom, hogy ezt rögtön be kell vallanom Istennek, és magamnak pedig meg kell bocsátanom. Ezek után valóban azon gondolkozom, ami csodálatos, kitűnő vagy dicséretre méltó. Teljes elmémből akarom szeretni az Urat, és bízom, hogy idővel képes leszek így tenni.

Imádság: Atyánk, bocsásd meg az ellenőrizetlen gondolatainkat, amelyek nem méltók hozzád! Köszönjük a Szentírást, amely helyes irányba tereli gondolatainkat. Ámen.

Ma Isten felé fordítom a gondolataimat.
Nancy Brow (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY MEG TUDJUK VÁLTOZTATNI A NEGATÍV GONDOLATAINKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek