2021. augusztus 23. hétfő

A karmesternek: Kórah fiaié. Ének magas hangra.
Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban. Azért nem félünk, ha megindul is a föld, és hegyek omlanak a tenger mélyébe; ha háborognak és tajtékoznak is vizei, és tombolásától megrendülnek a hegyek. (Szela.)
Egy folyó ágai örvendeztetik Isten városát, a Felségesnek szent hajlékait. Isten van benne, nem inog meg, megsegíti Isten reggelre kelve. Népek háborognak, országok inognak, ha az ÚR mennydörög, megretten a föld. A Seregek URa velünk van, Jákób Istene a mi várunk. (Szela.)
Jöjjetek, lássátok az ÚR tetteit, aki bámulatos dolgokat művel a földön. Háborúkat szüntet meg a föld kerekségén, íjat tör össze, lándzsát tördel szét, harci kocsikat éget el. Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten! Magasztalnak a népek, magasztal a föld. A Seregek URa velünk van, Jákób Istene a mi várunk. (Szela.)

Zsolt 46.

ÉBER SZÜLŐ

Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban. (Zsolt 46,2)

Településünk több hónapon át otthonává válik egy kopasz saspárnak. Ezek a madarak minden évben visszatérnek a templomunkkal pont szemben lévő égbenyúló fenyőfára. Fészket raknak, tojásaikat költik, etetgetik a fiókákat, tanítják őket repülni és vadászni, hogy gondoskodni tudjanak magukról.
Gyakran egy csomó ember gyűlik össze, hogy megfigyeljék a sasok jövés-menését. Mindenki csodálattal és tisztelettel nézi, ahogy a fenséges küllemű sas szülőpár ül a fészek melletti ágon és irányítja a fiókáit.
Minden egyes alkalommal, amikor nézem az összegyűlt embereket, akik csodálni jöttek ezeket a védelmező madárszülőket és fiókáikat, a saját védelmező Atyánkra gondolok, aki nem szűnik meg egyenként védelmezni, óvni bennünket. A sasok jelenléte elég ritka, de Isten jelenléte állandó. A sasszülőkhöz hasonlóan Isten is mindig a közelünkben van, hogy irányítani tudjon bennünket. Isten sohasem hagy magunkra, még akkor sem, amikor úgy véljük, hogy tudunk magunkról gondoskodni.
Bárcsak mindig csodálnánk és tisztelnénk Isten állandó jelenlétét, és csodálattal néznénk rá, hálát adva örök szeretetéért!

Imádság: Teremtőnk, segíts, hogy tekintetünk állandóan rád szegeződjön, és minden dicsőséget, tiszteletet és dicséretet neked adjunk mindenért, amit te teszel! Ámen.

Isten mindörökké egy éber, gondos mennyei Atya.
Teresa L.Seaburg (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK GONDOSKODNAK RÓLUNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek