2021. augusztus 27. péntek

Volt pedig egy beteg ember, Lázár, Betániából, Máriának és testvérének, Mártának a falujából. Mária volt az, aki megkente az Urat olajjal, és megtörölte a lábát a hajával. Az ő testvére, Lázár volt a beteg. A nővérei megüzenték Jézusnak: Uram, íme, akit szeretsz, beteg. Amikor Jézus ezt meghallotta, ezt mondta: Ez a betegség nem halálos, hanem az Isten dicsőségét szolgálja, hogy általa megdicsőüljön az Isten Fia. Jézus szerette Mártát, ennek nővérét és Lázárt. Amikor tehát meghallotta, hogy beteg, még két napig azon a helyen maradt, ahol volt, de azután így szólt a tanítványaihoz: Menjünk ismét Júdeába! A tanítványok ezt mondták neki: Mester, most akartak megkövezni a zsidók, és ismét oda mégy? Jézus így válaszolt: Nem tizenkét órája van a nappalnak? Ha valaki nappal jár, nem botlik meg, mert látja e világ világosságát, de ha valaki éjjel jár, megbotlik, mert nincs világossága. Ezeket mondta, azután így szólt hozzájuk: Lázár, a mi barátunk elaludt, de elmegyek, hogy felébresszem. A tanítványok ezt felelték: Uram, ha elaludt, meggyógyul. Pedig Jézus Lázár haláláról beszélt, de ők azt gondolták, hogy álomba merülésről szól. Akkor azután Jézus nyíltan megmondta nekik: Lázár meghalt. Örülök, hogy nem voltam ott: tiértetek, hogy higgyetek. De menjünk el hozzá! Tamás, akit Ikernek neveztek, azt mondta tanítványtársainak: Menjünk el mi is, hogy meghaljunk vele együtt!

Jn 11,1-16.

ISTEN MÉG MINDIG SZERET

Jézus szerette Mártát, ennek nővérét és Lázárt. Amikor tehát meghallotta, hogy beteg, még két napig azon a helyen maradt, ahol volt... (Jn 11,5-6)

Márta és Mária fájdalmas élménnyel küzdöttek: testvérük beteg volt, és segítségre volt szükségük. Amikor Jézusért küldtek, biztosan reménykedtek abban, hogy ő azonnal odajön majd hozzájuk, de még két napig nem érkezett meg.
Márta és Mária úgy érezték, hogy azonnali válaszra van szükségük, mert testvérük halálosan beteg. Jézus azonban a saját időzítésében reagált a kérésükre, további két napot kivárva. Ezalatt Lázár meghalt. Talán csodálkozunk, ahogyan a nővérek is bizonyosan tették: Ha Jézus valóban szerette Lázárt, miért nem tett félre bármit, amivel foglalkozott, és segített nekik?
Gyakran imádkozunk azonnali válaszokat várva, de nem mindig kapjuk meg őket. Ilyenkor talán azt kérdezzük: Hol vagy, Uram? Ha szeretsz, miért vagyok még mindig ebben a helyzetben? Amikor azonban nem kapunk azonnali választ imáinkra, még nem azt jelenti, hogy Isten nem szeret minket. Lehet, hogy nem azonnal siet a segítségünkre, de odafigyel ránk, és időben eljön. Isten időzítésében pedig az ő szeretete ránk fog ragyogni.

Imádság: Drága Urunk, segíts nekünk emlékezni arra, hogy mindig szeretsz bennünket, még akkor is, ha a dolgok nem úgy mennek, ahogy reméljük. Ámen.

Amikor imáim megválaszolatlannak tűnnek, Isten akkor is szeret.
Enid Adah Nyinomujuni (Dar es Salaam, Tanzánia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK A SZERETTEI HOSPICE-ELLÁTÁSBAN VANNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek