2021. szeptember 5. vasárnap

A talentumok
Mert úgy van ez, mint amikor egy idegenbe készülő ember hívatta szolgáit, és rájuk bízta vagyonát. Az egyiknek adott öt talentumot, a másiknak kettőt, a harmadiknak pedig egyet, kinek-kinek képessége szerint, és elment idegenbe. Az, aki az öt talentumot kapta, azonnal elindult, vállalkozásba fogott vele, és másik ötöt keresett hozzá. Ugyanígy a két talentumos is másik kettőt keresett hozzá. Aki pedig az egyet kapta, elment, gödröt ásott a földbe, és elrejtette ura pénzét. Hosszú idő múlva azután megjött ezeknek a szolgáknak az ura, és számadást tartott velük. Eljött az, aki az öt talentumot kapta, hozott másik öt talentumot, és így szólt: Uram, öt talentumot bíztál rám: nézd, másik öt talentumot kerestem. Ura így szólt hozzá: Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, jöjj, és osztozz urad örömében!

Mt 25,14-21.

KÉT KICSI SZÓ

Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, jöjj, és osztozz urad örömében! (Mt 25,21)

Mai olvasmányunk egy úrról szól, aki helyeselte, hogy a szolgája teljesítette a parancsát, és jól bánt a rábízott anyagi eszközökkel. Ez jutott eszembe, amikor a kiscsoportunkban elhatároztuk, hogy mindenki választ egy szót, amely kifejezi, mire összpontosítunk majd az egész évben. Általában olyan szavakat választanak, mint a "kedvesség", vagy "szeretet". Én nehezen tudtam választani. Arra akartam figyelni, hogy Isten akaratát mellőzve ne a saját fejem után cselekedjek. Az "átadás" szó megrémített, és az "engedelmességet" sem találtam megfelelőnek.
Ez a bibliai példázat végül megadta a választ. Amikor majd életem végén találkozom az Urammal, ezt szeretném hallani: "Jól van". Így hát egy szó helyett ezt a kettőt választottam: "jól van". Igyekszem mindennap erre fókuszálni.
Minden reggel leírom, mit volt helyes az előző napon: segíteni valakinek kipakolni a bevásárlókocsit; egy "gondolok rád" üdvözlőlap elküldését; egy műtétből lábadozó barát részére egy kis csomag összeállítását; különböző számláim időbeni megfizetését; a szükséges orvosi vizsgálatokon való megjelenésemet. Mindezekkel figyelek arra, hogy egészséges és segítőkész életet éljek. Önmagukban persze kicsik ezek a cselekedetek, de összességében nagyon megváltoztatták életem irányultságát.

Imádság: Istenünk, segíts mindenekelőtt tehozzád fordulnunk, mielőtt a magunk feje után mennénk! Ámen.

Isten átformálhatja az életem, ha a Szentírásra figyelek.
June O. Bond (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK MOST KEZDIK OLVASNI A BIBLIÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek