2021. szeptember 6. hétfő

Mivel tehát megigazultunk hitből, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által. Őáltala járulhatunk hitben ahhoz a kegyelemhez, amelyben vagyunk, és dicsekszünk azzal a reménységgel is, hogy részesülünk Isten dicsőségében. Sőt, dicsekszünk a megpróbáltatásokkal is, mert tudjuk, hogy a megpróbáltatás szüli az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet; a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adott Szentlélek által.

Róm 5,1-5.

IGAZ ÖRÖM

Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, tudva, hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez. Az állhatatosság pedig tegye tökéletessé a cselekedetet, hogy tökéletesek és hibátlanok legyetek, minden fogyatkozás nélkül. (Jak 1,2-4)

Krónikus fájdalmaim vannak, melyek akadályozzák az egyszerű, hétköznapi tevékenységek végzését is. Egy saját kis öntözéses gazdaságom volt, de gondot okozott, hogy állandóan fájt a hátam. Majd egy évig küszködtem a fájdalommal és merevséggel, mígnem ízületi gyulladást állapítottak meg a derekamnál. Egy épp főiskolára készülő 18 éves fiatalnak lesújtó volt a diagnózis. Istent kérdezgettem, miért van ez, amikor az iskolai és az üzleti ügyek is olyan jól mentek?
Azután megláttam a nagyobb összefüggést. Eddig mindig arra gondoltam, mit tehetnék én magam, ahelyett, hogy azt láttam volna, aki tehetséget adott a boldoguláshoz. Az ajándékra koncentráltam az ajándékozó helyett. Az ízületi gyulladás emlékeztet arra, hogy az igazi örömet nem ott lehet megtalálni, ahol diákként kerestem.
A látszólag lesújtó körülmények építő módon formálhatják jellemünket. Amióta Istenre hagyatkozom, hogy segítsen megbirkózni a hátfájdalommal, Krisztus által kitartást és türelmet tanulok, melyek segítenek igazi örömet találni Istenben.

Imádság: Urunk, köszönjük, hogy minden küzdelmünkben velünk maradsz. Segíts igaz örömet találni benned! Ámen.

Milyen kihívások tanítottak meg Istenre hagyatkozni?
Jacob Foster (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK ÖRÖMÉRT AZ ÉLET KÜZDELMEIBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek