2021. szeptember 10. péntek

Mert amikor még erőtlenek voltunk, a rendelt időben halt meg Krisztus az istentelenekért. Még az igazért is aligha halna meg valaki, bár a jóért talán még vállalja valaki a halált. Isten azonban a maga szeretetét mutatta meg irántunk, mert Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor még bűnösök voltunk.

Róm 5,6-8.

VÉGTELEN SZERETET

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (Jn 3,16)

Elsőszülött gyermekem tizenkilencedik születésnapja körül terhes lettem második gyermekünkkel. A terhesség ideje alatt fellépett rendellenességek végül császármetszéshez vezettek. A kisfiam ezután hat napra inkubátorba került. Két évvel ezelőtti születése óta nem szűnök meg hálát adni érte, az egészségéért, és azért, hogy újra egy kisgyermek édesanyja lehetek.
Egyik napon a szokásos csendes elmélkedésem során felismertem, hogy kész lennék életemet is adni gyermekeimért. Ekkor kezdtem felfogni azt a hatalmas áldozatot, melyet Isten hozott, amikor egyszülött Fiát adta az emberiség bűneiért. Én kész lennék életemet adni a gyermekeimért, de azt elképzelhetetlennek tartanám, hogy feláldozzam bárkiért a gyermekeimet. Csak Isten volt képes megtenni ezt. És csak Krisztus volt képes engedelmeskedni ennek a hívásnak. Pál apostol azt írja: Isten abban mutatta meg irántunk való szeretetét, hogy amikor bűnösök voltunk Krisztus meghalt értünk. Milyen hihetetlen és csodálatos szeretet!

Imádság: Szerető Istenünk, köszönjük végtelen, minden értelmet meghaladó szeretetedet. Segíts éreznünk ezt a szeretetet, amely tegnap, ma, és örökké ugyanaz! Ámen.

Hogyan viszonzom Isten irántam való szeretetét?
Azalia Alecón (Dominikai Köztársaság)

IMÁDKOZZUNK AZ INKUBÁTORBA KERÜLT ÚJSZÜLÖTTEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek