2021. szeptember 21. kedd

A Gileádban lakó tisbei Illés ezt mondta Ahábnak: Az élő ÚRra, Izráel Istenére mondom, akinek a szolgálatában állok, hogy ezekben az esztendőkben nem lesz sem harmat, sem eső, amíg én azt nem mondom. Ezután így szólt hozzá az ÚR igéje: Eredj el innen, menj kelet felé, és rejtőzz el a Kerít-patak mellett, a Jordántól keletre! A patakból majd ihatsz, a hollóknak pedig megparancsoltam, hogy gondoskodjanak ott rólad. Elment tehát, és az ÚR igéje szerint járt el. Odaérve letelepedett a Kerít-patak mellett, a Jordántól keletre. A hollók hordtak neki kenyeret és húst reggel, kenyeret és húst este, a patakból pedig ihatott.

1Kir 17,1-6.

ELHÍVÁS SEGÍTSÉGNYÚJTÁSRA

A patakból majd ihatsz, a hollóknak pedig megparancsoltam, hogy gondoskodjanak ott rólad. (1Kir 17,4)

A mai olvasmányban, miután Illés meghirdette az aszályt, Isten mindent elrendezett, hogy Illés túlélje azt. Lenyűgöző számomra, ahogy Isten gondot visel az övéiről. El tudom képzelni, hogy meglepődött Illés, mikor hallotta, hogy Isten hollókat választott, hogy gondoskodjanak róla, de biztos vagyok benne, hogy hálás volt a mindennapi húsért és kenyérért, amit hoztak.
Én is átéltem ilyen váratlan jótevők áldásait. Egyszer egy asszony csekket küldött pont akkora összegről, amire szükségem volt az autóm javításához. Fogalma sem volt az egészről, és én korábban semmi különösebbet nem tettem érte. Azonban ő hitből lépett, és eleget tett Isten hívó szavának, hogy segítsen.
Szerte a világon sok ember küzd a szerettei elvesztésével, a saját egészségével, anyagi problémákkal, vagy csak a saját lelki békéje keresésével. Tudom, hogy Isten tud és fog csodákat tenni. Bár lehet, hogy többször éreztük már vagy érezzük magunkat Illés szerepében, talán most rajtunk a sor, hogy "hollókká" legyünk. Isten esetleg arra hív, hogy ételt vegyünk, autó számlákat fizessünk be, kitakarítsunk valakinél, gyerekeket tanítsunk, imádkozzunk, könyörögjünk a barátainkért vagy idegenekért. Azzal mutatjuk meg a hűségünket, ha figyelünk és engedelmeskedünk Isten hívásának, hogy mások jótevői legyünk.

Imádság: Urunk, tégy minket áldásod eszközeivé, hogy minden alkalmat kihasználjunk szereteted megmutatására! Ámen.

Hogyan gondoskodok ma másokról Isten hívására?
Frances Huezo (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZEGÉNYSÉGBEN ÉLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek