2021. szeptember 26. vasárnap

Jézus megáldja a gyermekeket
Ekkor kisgyermekeket vittek hozzá, hogy tegye rájuk a kezét, és imádkozzék értük, a tanítványok azonban rájuk szóltak. De Jézus ezt mondta: Engedjétek e kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, hogy hozzám jöjjenek, mert ilyeneké a mennyek országa. Azután rájuk tette a kezét, és eltávozott onnan.

Mt 19,13-15.

MISS MABLE

Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól. (Péld 22,6)

Közel hetven év után is tisztán emlékszem gyermekkorom vasárnapi iskolai foglalkozásaira. Miss Mable élettel töltötte meg a bibliai történeteket. Segített a történetek elmondásában, ahogy a flanelvászon táblára felhelyeztük az előkészített kivágott bibliai figurákat. Amikor Noé bárkájának története következett, nagyon örültünk, hogy mi dönthettük el, hova kerüljenek a szamarak, az oroszlánok és a különböző állatok a bárkában. Örökké hálás leszek Miss Mable-nek a türelméért, kedves utasításaiért. De az irántunk mutatott szeretete volt a legfontosabb, mert általa elkezdtük megérteni Isten feltétel nélküli szeretetét.
Amikor fiatal felnőttként hitbéli nehézségeim támadtak, visszaemlékeztem az ő és mások szeretetére abból a gyülekezetből. Mindig szeretettel fogadtak, mikor meglátogattam őket. Az életem átformálódott azáltal, hogy láttam életükben a megélt evangéliumot.

Imádság: Istenünk, köszönjük a gyermekeket. Vezesd szereteteddel és kegyelmeddel mindazokat, akik tanítják őket! Segíts bátorítani és támogatni a vasárnapi iskola vezetőket, akik Jézus megismerésében segítik a gyermekeket. Ámen.

Hogyan élem meg látható módon az evangéliumot?
Jim Harris (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A VASÁRNAPI ISKOLA VEZETŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek