2021. október 6. szerda

Akik az ÚRhoz kiáltanak, azokat meghallgatja, és kimenti őket minden bajból. Közel van az ÚR a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti. Sok baj éri az igazat, de valamennyiből kimenti az ÚR. Megőrzi minden csontját, egy sem törik el közülük.

Zsolt 34,18-21.

A MINDENNAPI

Hallgasson meg téged az ÚR a veszedelem napján, legyen oltalmad Jákób Istenének neve! (Zsolt 20,2)

Egyik este rosszul éreztem magam. Visszatérő tüneteim aggasztottak, és elhatároztam, hogy másnap reggel felhívom az orvosom. Az este nagy részében kétségbeesetten föl-alá járkáltam és a legrosszabbra gondoltam.
Amikor beszélni kezdtem erről az Úrral, figyelmem a hála irányába terelődött. Hálás voltam, hogy úgy beszélhetek Istennel, mint a közeli barátja. Ezek az élmények könnyítettek gyötrődésemen. Éreztem Isten jelenlétét az este hétköznapi pillanataiban is, vacsorafőzés, mosogatás, bevásárlás közben. Ezek az egyszerű feladatok az egyensúly és a megnyugvás érzését adták.
Isten válaszolt, amikor békességért imádkoztam aznap éjjel, és tudtam, hogy velem marad azután is. Nem csalódtam. A következő napokban is újra és újra láttam, hogy Isten a hétköznapi pillanatokban hogyan mutatja meg szeretetét: a szomszéd kutyájának üdvözlése által, egy kellemes csésze teával, forró zuhannyal és békés pihentető éjszakával. Isten ugyanúgy hozzánk jön az életünk hétköznapi eseményein keresztül, mint ahogy Jézus is a kenyér és bor által örökkévaló szeretetébe hív minket (Mt 26,26-30). Isten áldásával a hétköznapi dolgaink a gyógyulás, a felépülés és a béke eszközévé válnak.

Imádság: Urunk, köszönjük, hogy hétköznapi teendőinket és tapasztalásainkat békességed eszközeivé teszed. Adj nekünk szemet, hogy láthassuk a minket körülvevő jelenléted! Ámen.

Isten békéjét megtaláljuk a hétköznapi pillanatokban.
Victoria Walsh (Montana, USA)

IMÁDKOZZUNK A FONTOS ORVOSI EREDMÉNYRE VÁRÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek