2021. október 14. csütörtök

A magvető
Amikor pedig nagy sokaság gyűlt össze, és városról városra sokan csatlakoztak Jézushoz, egy példázatot mondott nekik: Kiment a magvető vetni. Vetés közben némely mag az útfélre esett, és eltaposták, vagy megették az égi madarak. Némelyik a köves helyre esett, és alighogy kihajtott, elszáradt, mert nem kapott nedvességet. Némelyik a tövisek közé esett, és amikor vele együtt felnőttek a tövisek is, megfojtották. Némelyik pedig a jó földbe esett, és amikor felnövekedett, százszoros termést hozott. Amikor ezeket elmondta, így kiáltott: Akinek van füle a hallásra, hallja! Megkérdezték tőle a tanítványai, hogy mit jelent ez a példázat. Ő ezt mondta: Nektek megadatott, hogy ismerjétek az Isten országának titkait, de a többieknek példázatokban adatik, hogy akik látnak, ne lássanak, és akik hallanak, ne értsenek. A példázat pedig ezt jelenti: A mag az Isten igéje. Akiknél az útfélre esett, azok meghallották az igét, de azután jön az ördög, és kiragadja a szívükből, hogy ne higgyenek, és ne üdvözüljenek. Akiknél a köves helyre esett, azok amikor hallják, örömmel fogadják az igét, de nem gyökerezik meg bennük: ezek hisznek egy ideig, de a megpróbáltatás idején elbuknak. A tövisek közé esett mag: ezek azok, akik hallották az igét, de mikor elmennek, az élet gondjai, gazdagsága és élvezetei megfojtják őket, és nem érlelnek termést. A jó földbe esett mag: ezek pedig azok, akik igaz és jó szívvel hallgatják az igét, meg is tartják, és termést hoznak állhatatossággal.

Lk 8,4-15.

HULLÁMOKON ÁT

Ezek pedig azok, akik igaz és jó szívvel hallgatják az igét, meg is tartják, és termést hoznak állhatatossággal. (Lk 8,15)

A tengerparton voltam, és csodálattal szemléltem Isten gyönyörű teremtését. Belegázoltam a vízbe, miközben a tenger hullámai ide-oda lökdöstek. Hagytam, hogy a víz magával ragadjon, és alámerültem. Valójában nagyon vicces érzés volt. Úgy döntöttem, hogy még beljebb megyek a vízbe, ahol könnyebben ellenállok a hullámoknak, és nem ragadnak magukkal olyan erővel.
Ezt a tapasztalatomat Istennel való kapcsolatomhoz hasonlíthatom. Ha mélyebbre jutok hitemben és közelebb Istenhez, könnyebben ellen tudok állni a hullámoknak. A mindennapi kihívások nem sodornak el.
Beljebb a vízben képes voltam felállni és bátran szembenézni a hullámokkal. Ha a Szentírást alaposabban tanulmányozom, Isten könnyebbé teszi terheim hordozását. Naponta tanulom, hogy örömöt leljek a "hullámokban", és engedjem, hogy Isten hordozza a terheket.
Isten arra vár, hogy megtegyük az első lépést, hogy mélyebbre jussunk ebben a "vízben". Kihívásaink néha túl nehezek ahhoz, hogy egyedül hordozzuk. De Isten mellettünk van, bárhová megyünk. Nem kell a terhet egyedül hordoznunk.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy közelebb kerülhessünk hozzád, letegyük terheinket, és bízzunk abban, hogy azokat te segítesz hordoznunk. Ámen.

Ha közelebb kerülök Istenhez, könnyebbé válnak terheim.
Kaycee Reardon (Nyugat-Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY KÖZELEBB KERÜLJÜNK ISTENHEZ!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek