2021. október 20. szerda

Az igazi szőlőtő
Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlősgazda. Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi, és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen. Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek. Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni.

Jn 15,1-5.

A "TELEFONFA"

Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni (Jn 15,5)

Miközben írok, sokan közülünk karanténban vannak a világjárvány miatt. Sok templom bezárt, istentiszteletek, bibliaórák, dicsőítések maradnak el, vasárnapi iskolai foglalkozások, bizottsági ülések és missziós projektek szünetelnek.
Először letaglózott bennünket a gyülekezeti termünk bezárásának gondolata. Ám néhány tag online kezdte közvetíteni a gyülekezeti eseményeket, s sokan bekapcsolódtak. Lelkészünk egy "telefonfát" készített - olyan emberek hálózatát, akik rendszeresen támogatják egymást, dicsőítenek, beszélgetnek és együtt imádkoznak. Mások a közösségi oldalakat vagy e-maileket használják erre. A hálózat bővült és átalakult.
Ha elmúlik a járvány, és újra nyithatunk, gyülekezetünk tervezi tovább tartani az online szolgálatokat is, hogy elérjünk minél több barátot, otthonaikhoz kötött embereket. A mai ige arra emlékeztet, hogy Jézus a szőlőtő, aki összeköt minket egymással és Istennel. Ha ő velünk van, nem számít, hogyan kapcsolódunk.

Imádság: Szerető és kegyelmes Istenünk, köszönjük, hogy kreatív utakon is követhetünk. Köszönjük, hogy emlékeztetsz arra, hogy az egyház nem egy épület, hanem hűséges követőid közössége! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Sokféle módon kapcsolódhatunk Istenhez és egymáshoz.
Doug Wingert (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ELSZIGETELTNEK ÉRZIK MAGUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek