2021. október 26. kedd

Jézus az út az Atyához
Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem! Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek. Ahova pedig én megyek, oda tudjátok az utat. Tamás erre így szólt hozzá: Uram, nem tudjuk, hova mégy: honnan tudnánk akkor az utat? Jézus így válaszolt: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam. Ha ismernétek engem, ismernétek az én Atyámat is: mostantól fogva ismeritek őt, és látjátok őt.

Jn 14,1-7.

AMIKOR NEM ILLESSZ A KÉPBE

Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek. (Jn 14,2-3)

Amikor egy borongós csütörtökön beléptem az irodaházba, várt rám a főnököm. Öt feszült perccel később megtudtam, hogy több mint 25 éves szolgálat után ez az utolsó munkanapom a cégnél. Szerkezetátalakítás miatt nem illek bele a jövőbeni terveikbe. Könnyeimmel küzdöttem, és mélyen megsebződtem. Abban a pillanatban megkérdőjeleztem az életem értékét is.
Az elutasítás okozta sokk és harag után gondolataim kitisztultak, és egy mélyebb igazságot értettem meg. Ebben a világban elutasítással kell szembenéznünk vagy nem illünk a képbe. De tudom, hogy Isten jövőképében, az ő terveiben, mindig van számomra hely. Isten országában nem lesz szerkezeti átalakítás, leépítés, korszerűsítés vagy bárhogy is értik azt: "Te nem illessz a képbe". Istennek mindig lesz helye a számomra.
Eljövendő országában vár minket a helyünk, ahogy Jézus megígérte. Nincs számomra vigasztalóbb gondolat, mint kétségek nélkül tudni, hogy Isten országába - amint a mennyben, úgy a földön is - beleillünk.

Imádság: Atyánk, bármit is hozzon az élet, köszönjük azt a bizonyosságot és vigasztaló tudatot, hogy van helyünk nálad, itt és eljövendő országodban egyaránt. Ámen.

Isten kegyelme által mindig beleillek a képbe.
D. Gerow Baker (Oklahoma, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK SZERETNÉNEK BEILLESZKEDNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek