2021. október 27. szerda

Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében. Magasztallak téged, mert félelmetes vagy és csodálatos; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt. Csontjaim nem voltak rejtve előtted, amikor titkon formálódtam, mintha a föld mélyén képződtem volna. Alaktalan testemet már látták szemeid; könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük. Mily drágák nekem szándékaid, Istenem, mily hatalmas azoknak száma! Számolgatom, de több a homokszemeknél, és a végén is csak nálad vagyok.
Bár megölnéd, Istenem, a bűnöst, és távoznának tőlem a vérontó emberek! Akik csalárdul beszélnek rólad, ellenségeid, hazugul mondják ki nevedet. Ne gyűlöljem-e gyűlölőidet, URam? Ne utáljam-e támadóidat? Határtalan gyűlölettel gyűlölöm őket, hiszen nekem is ellenségeimmé lettek.
Vizsgálj meg, Istenem, ismerd meg szívemet! Próbálj meg, és ismerd meg gondolataimat! Nézd meg, nem járok-e téves úton, és vezess az örökkévalóság útján!

Zsolt 139,13-24.

A VALÓDI HIT

Vizsgálj meg, Istenem, ismerd meg szívemet! Próbálj meg, és ismerd meg gondolataimat! (Zsolt 139,23)

A CT technikus kilépett az elkülönített üvegfal mögül. Ahogy felültem, hogy elinduljak kifele, odajött hozzám néhány kérdéssel: "Szegecsek vannak a mellkasában nyitott szívműtétből?" "Igen" - válaszoltam. "És teljes csípőprotézise van?" - kérdezte. Ismét igennel feleltem. Végül megkérdezte: "És állandó kolosztómiás tasakja van?" "Nos, igen." - feleltem. Nagyon meglepődött, majd felkiáltott: "De kívülről teljesen jól néz ki!"
Nagyon sokszor nevettem ezen a történeten, ahogy újra és újra elmeséltem a családomnak. Lehet, hogy kívülről egészségesnek tűnök, de belül múltbéli operációk és betegségek nyomait viselem. Amikor a technikus meglátott, épnek és erősnek látszottam. A külső megjelenésem nem mutatta, amit a belsőm felfedett.
Ahogy újra átgondoltam ezt a beszélgetést, arra jutottam, lehet, hogy lelkileg egészségesnek tűnök, erősnek a hitemben és engedelmesnek Isten felé, azonban Isten az egyetlen, aki ismeri a szívemet, gondolataimat, vágyaimat. Én pedig azt szeretném, hogy amit Isten lát és tud rólam, összehangban lenne azzal, amit a világ felé mutatok.

Imádság: Drága Urunk, vizsgáld meg szívünket! Mutasd meg, hogyan éljünk, hogy mások is lássák, a te követőid vagyunk. Ámen.

Isten ismeri a szívemet, a gondolataimat és a kívánságaimat.
Linda M. Harris (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK MÉLYEBB HITRE VÁGYNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek