2021. október 31. vasárnap

Jézus szava Péter és a szeretett tanítvány sorsáról
Péter ekkor megfordult, és látta, hogy követi az a tanítvány, akit Jézus szeretett, aki a vacsorán ráhajolt a keblére, és megkérdezte: Uram, ki az, aki elárul téged? Őt látta tehát Péter, és megkérdezte Jézustól: Uram, hát vele mi lesz? Jézus pedig így szólt hozzá: Ha azt akarom, hogy ő megmaradjon, amíg eljövök, mit tartozik rád? Te kövess engem! Elterjedt tehát a testvérek között az a mondás, hogy ez a tanítvány nem hal meg. Pedig Jézus nem azt mondta neki, hogy nem hal meg, hanem ezt: Ha akarom, hogy megmaradjon, amíg eljövök, mit tartozik rád?

Jn 21,20-23.

KÖVESD KRISZTUST!

Jézus pedig így szólt hozzá: Ha azt akarom, hogy ő megmaradjon, amíg eljövök, mit tartozik rád? Te kövess engem! (Jn 21,22)

Amikor gyerek voltam, a testvéreimmel néha beárultuk egymást, többnyire kisebb veszekedések vagy idegesítő viselkedés miatt. Az anyukám vagy a nagymamám annyit mondott csak az épp árulkodónak, hogy inkább foglalkozzon magával. Az általános iskolai tanáraim is valami ilyesmit mondtak azoknak, akik szintén így viselkedtek.
Amikor keresztény lettem, bánatomra sokszor árulkodáson kaptam magam, még úgy is, hogy idősebb voltam, és úgy gondoltam, érettebb is. Talán nem öntöttem szavakba, mint gyermekkoromban, de gondolatban morgolódtam azok ellen, akik megsértettek engem vagy a családom. Úgy gondoltam, keresztényként jogom van ítélkezni mások felett.
Aztán elolvastam a mai igeszakaszt. Emlékeztetett az anyukám és nagymamám annyi évvel korábbi szavaira, de most ezek a szavak magától az Úrtól jöttek. Ma, amikor azt hiszem, valaki rosszat csinált, és gondolatban ítélkezem, hallom, hogy Jézus azt mondja: "Mit tartozik rád? Te kövess engem!"

Imádság: Kegyelmes Istenünk, köszönjük a bölcsességet, amit megosztottál velünk Fiad által. Segíts, hogy követhessük őt, és dicsőítsük szent nevedet! Ámen.

Elhívásom arra szólít, hogy Krisztust kövessem.
Chad Radune (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUK VALAKIÉRT, AKIT ELITÉLTÜNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek