2022. október 28. péntek

Dicsekednem kell, habár nem használ; rátérek azért az Úr megjelenéseire és kinyilatkoztatásaira. Ismerek egy embert Krisztusban, aki tizennégy évvel ezelőtt elragadtatott a harmadik égig - hogy testben-e vagy testen kívül, nem tudom, csak Isten tudja. Én tudom, hogy az az ember - hogy testben-e vagy testen kívül, nem tudom, csak az Isten tudja - elragadtatott a paradicsomba, és olyan kimondhatatlan beszédeket hallott, amelyeket ember el nem mondhat. Ezzel az emberrel dicsekszem, nem pedig önmagammal; hacsak az erőtlenségeimmel nem. Pedig ha dicsekedni akarnék, nem lennék esztelen, mert igazságot mondanék, de mérséklem magamat, hogy valaki többnek ne tartson, mint aminek lát, vagy amit tőlem hall, még a kinyilatkoztatások különleges nagysága miatt sem. Ezért tehát, hogy el ne bizakodjam, tövis adatott a testembe: a Sátán angyala, hogy gyötörjön, hogy el ne bizakodjam. Emiatt háromszor kértem az Urat, hogy távozzék az el tőlem. De ő ezt mondta nekem: Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy Krisztus ereje lakozzék bennem. Ezért Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban, mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős.

2Kor 12,1-10.

ELÉGSÉGES KEGYELEM

Mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem. (Fil 4,13)

2004 óta szenvedek krónikus fájdalomban egy, a bal lábamat ért sérülés miatt. Jártam több orvosnál, kipróbáltam számtalan kezelést és gyógyszert, de semmi sem segített. Nehezen tudok járni a sérülés miatt, és sokszor vagyok csalódott és levert. Azon tűnődöm, miért szenvedek?
A feleségem, Sushma folyamatosan imádkozik a gyógyulásomért. A családom és sok más ember is imádkozik értem. Én is ezt teszem, de nem változik a fizikai állapotom. Azonban, ahogy Pál írja, az Úr kegyelme elégséges.
Sokat küzdök a lábam miatt, de tudok dolgozni és elvégzem a legtöbb rutinfeladatot. Néha még el is tudom felejteni a sérülésem. Tudom, hogy ez a kegyelem Isten jóságából származik, és kegyelme minden reggel megújul. (JSir 3,23)
A betegség gyengévé tehet fizikailag, de a hit megerősít minket. Ha az Úrra hagyatkozunk, új erőre találunk. Köszönet Istennek mindazért a kegyelemért és erőért, amelyet Krisztusban kapunk!

Imádság: Kegyelmes Istenünk, köszönjük az erőt és a kegyelmedet, amely nem hagy el minket. Jézus nevében. Ámen.

Isten kegyelme elég nekem.
K. D. Mecwan (Gujarat, India)

IMÁDKOZZUNK A KRÓNIKUS FÁJDALOMMAL ÉLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek