2022. december 18. vasárnap

A hatodik hónapban pedig Isten elküldte Gábriel angyalt Galilea egyik városába, Názáretbe egy szűzhöz, aki a Dávid házából származó József jegyese volt. A szűznek pedig Mária volt a neve. És hozzálépve így szólt az angyal: Üdvöz légy, kegyelembe fogadott, az Úr veled van! Mária megdöbbent e szavakra, és fontolgatta, mit jelenthet ez a köszöntés. Az angyal ezt mondta neki:
Ne félj, Mária, mert kegyelmet találtál Istennél! Íme, fogansz méhedben, és fiút szülsz, akit nevezz Jézusnak. Nagy lesz ő, és a Magasságos Fiának nevezik majd; az Úr Isten neki adja atyjának, Dávidnak a trónját, ő pedig uralkodik a Jákób házán örökké, és uralkodásának nem lesz vége. Mária megkérdezte az angyalt: Hogyan lehetséges ez, mivel én férfit nem ismerek? Az angyal így válaszolt neki: A Szentlélek száll reád, és a Magasságos ereje árnyékoz be téged, ezért a születendőt is Szentnek nevezik majd, Isten Fiának. Íme, Erzsébet, a te rokonod is fiút fogant öregségére, és már a hatodik hónapjában van az, akit meddőnek mondanak, mert Istennek semmi sem lehetetlen. Mária ezt mondta: Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem a te beszéded szerint! És eltávozott tőle az angyal.

Lk 1,26-38.

ADVENT 4. VASÁRNAPJA

Istennek semmi sem lehetetlen. (Lk 1,37)

"Ez lehetetlen!" - biztosan ez futott át Mária agyán, amikor az angyal ismertette vele Isten tervét. Ám az égi küldött egy másik lehetetlen eseményről is tájékoztatta Máriát, amely unokatestvérével, Erzsébettel történt, aki már rég túllépte a szülőképes kort, a várandósságának mégis a hatodik hónapjában volt. Biológiailag nem volt magyarázata, hogy ez történjen. Ám az angyal felfedte a magyarázatot: "Istennek semmi sem lehetetlen."
Ha közelebbről megnézzük ezt a történetet, észrevesszük, hogy három olyan dolog van benne, amely a lehetetlent lehetségessé teszi. Mária alázatos volt - ezt mondja az Írás. Másodszor, a Magasságos ereje töltötte be őt. Nem ő tett lehetetlent. Harmadszor, hitt Isten ígéretében, és bízott benne, hogy minden úgy lesz, ahogy az angyal mondta.
Ha legközelebb az Úr valami lehetetlennek tűnő dolgot kér, nem kell félnünk. Mária példáját követve megalázhatjuk magunkat a Teremtő hatalma előtt, és bízhatunk Isten hűségében. A Mindenható örömmel munkálkodik bennünk és általunk, hogy a lehetetlent lehetővé tegye.

Imádság: Drága Mennyei Atyánk, hadd kövessük Mária példáját, és bízzunk benned! Használj céljaid beteljesítéséhez - még ha nekünk ez lehetetlennek tűnik is! Ámen.

Istennek minden lehetséges.
Joe Di Francesco (Ontario, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A VÁRANDÓS ÉDESANYÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek