2023. április 4. kedd

Csakhogy nem mindenki engedelmeskedett az evangéliumnak, hiszen Ézsaiás is ezt mondja: "Uram, ki hitt annak, amit tőlünk hallott?" A hit tehát hallásból van, a hallás pedig Krisztus beszéde által. Kérdem: talán nem hallották? Sőt nagyon is! "Az egész földre elhatott az ő hangjuk, és a földkerekség széléig az ő beszédük." De tovább kérdem: Izráel talán nem értette meg? Először Mózes mondja: "Egy olyan néppel teszlek féltékennyé, amely nem az én népem, értetlen néppel haragítlak meg titeket." Ézsaiás pedig nyíltan ki is mondja: "Megtaláltak azok, akik nem kerestek, megjelentem azoknak, akik nem kérdezősködtek utánam." Izráelről viszont így szól: "Egész nap kitártam karjaimat az engedetlen és ellenszegülő nép felé."

Róm 10,16-21.

HALLÓ FÜLEK

Akinek van füle, hallja! (Mt 11,15)

Arcüreggyulladás miatt az egyik fülem megtelt folyadékkal. A jó fülemmel teljesen tisztán hallottam, de a másikkal csak halk, tompa hangokat érzékeltem. Nagyon frusztrált, hogy nem hallottam azokat a hangokat, amiket addig oly természetesnek vettem. Mikor beszélgettem valakivel, állandóan visszakérdeztem. Az énekkari próbán hamisan énekeltem, és lényeges részletekről lemaradtam, amikor a karmester utasításokat adott. Egy ideig szó szerint nem voltak halló füleim.
Hányszor vannak hasonló tüneteink lelki értelemben! A világ csábítása, a félelem, makacsság, büszkeség, fásultság, önzés és a bűn összeáll a szívben, elzárva az utat Isten hangja elől. A lelkész prédikációjából alig fogunk fel valamit, mert gondolatainkat más tölti ki. Útmutatásért imádkozunk, de nem tanulmányozzuk a Bibliát, és nem halljuk meg Isten válaszát. Isten folyamatosan beszél hozzánk, de sokszor eltorlaszolja valami a hallásunkat.
Amikor az orvos lecsapolta a folyadékot a fülemből, tökéletesen visszatért a hallásom. Mennyei Orvosunk is el tudja távolítani a mi lelki torlaszainkat. Csak meg kell vallanunk, hogy nem hallunk jól, és Isten felé fordítani a szívünket.

Imádság: Mennyei Atyánk, távolítsd el, kérünk, a torlaszokat, amik akadályozzák, hogy tisztán halljuk hangodat. Add, hogy halló fülünk legyen, mikor szólsz hozzánk! Ámen.

Ha a szívemet Isten felé fordítom, jobban hallom a hangját.
Pat Banta Kreml (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY HÁLÁSAK LEGYÜNK AZÉRT, AMIT EDDIG TERMÉSZETESNEK VETTÜNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek