2023. április 8. szombat

Vele együtt feszítettek keresztre két rablót is, az egyiket a jobb, a másikat a bal keze felől. Akik elmentek mellette, a fejüket csóválva káromolták, és ezt mondták: Te, aki lerombolod a templomot, és három nap alatt felépíted, mentsd meg magadat, ha Isten Fia vagy, és szállj le a keresztről! Hasonlóan a főpapok is gúnyolódva mondták az írástudókkal és a vénekkel együtt: Másokat megmentett, magát nem tudja megmenteni. Ha Izráel királya, szálljon le most a keresztről, és hiszünk benne! Bízott az Istenben, szabadítsa meg most, ha kedveli őt; hiszen azt mondta: Isten Fia vagyok. A vele együtt megfeszített rablók is ugyanígy gyalázták.
Tizenkét órától kezdve három óráig sötétség támadt az egész földön. Három óra tájban Jézus hangosan felkiáltott: Éli, éli, lámá sabaktáni, azaz: Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engem?

Mt 27,38-46.

BÍZNI ISTENBEN

Bízott az Istenben, szabadítsa meg most, ha kedveli őt... (Mt 27,43)

Évekig imádkoztam, hogy babám szülessen. Vágytam rá, hogy újszülöttem szemébe nézhessek, és halljam a hangját. Az egész várakozással töltött idő alatt, a termékenységi vizsgálatok és a kezelések során imádkoztam, és vártam.
Ezekben az években tétováztam, hogy kinyilvánítsam-e Istenbe vetett bizalmamat, különösen azok számára, akik nem voltak hívők. Féltem, hogy ezt gondolnák: "Ha az ő Istene olyan megbízható, miért nem válaszol az imáira?"
Ahogy a mai versben olvashatjuk, Jézust kigúnyolták hite miatt, amikor a kereszten függött. A bámészkodók számára úgy tűnt, hogy Isten elhagyta Jézust, és Jézus még a szívét is kiöntötte Istennek, miért hagyta őt el. Isten nem mentette meg Jézust a keresztről, ahogy követői remélték, mert Istennek sokkal nagyobb terve volt: a megváltás.
Gyakran nem látjuk Isten tervét. Azt gondoljuk, bár Isten közbelépne, és megoldaná a problémánkat. Azonban, ha továbbra is bízunk Istenben, nyugodtak lehetünk. Még ha mások ki is csúfolják a hitünket, Isten megbízható. Minden okunk megvan arra, hogy bátran megvalljuk Istenbe vetett hitünket.

Imádság: Drága Istenünk, segíts bíznunk benned, amikor imáink megválaszolatlannak tűnnek! Adj nekünk bátorságot, hogy kinyilvánítsuk beléd vetett bizalmunkat! Ámen.

Isten mindig méltó a bizalmamra.
Susan Kerrigan (Washington, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI GYERMEKRE VÁGYIK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek