2023. április 10. hétfő

Hasonló a mennyek országa a szántóföldben elrejtett kincshez, amelyet az ember, miután megtalált, elrejt, majd örömében elmegy, eladja mindenét, amije van, és megveszi azt a szántóföldet. Hasonló a mennyek országa a kereskedőhöz is, aki szép gyöngyöket keres. Amikor egy nagy értékű gyöngyre talál, elmegy, eladja mindenét, amije van, és megvásárolja azt.

Mt 13,44-46.

ISTENNEK ÉRTÉKES

Hasonló a mennyek országa a szántóföldben elrejtett kincshez, amelyet az ember, miután megtalált, elrejt, majd örömében elmegy, eladja mindenét, amije van, és megveszi azt a szántóföldet. (Mt 13,44)

Régen úgy gondoltam, hogy nem vagyok értékes Istennek. Úgy gondoltam, hogy nem nézek ki olyan jól, mint az a másik valaki. Nincs semmilyen fontos készségem. Nem vagyok elég jó. Néha ezeket a gondolatokat olyan egyszerű helyzetek hívták elő, hogy pl. nem hívtak meg egy eseményre, és visszautasítottnak éreztem magam. Máskor azon gyötrődtem, hogy bántó szavakat mondtak nekem, vagy bántóan viselkedtek velem.
A mai igeszakasz segített megértenem, hogy a Királyok Királya és a Mindenség Ura hogyan érez irántam. Isten szemében én egy kincs vagyok, aki gyönyörködtet és örömet hoz. Isten hisz benne, hogy megéri mindent feladni értünk. Tehát amikor arra gondolok, hogy Krisztus megszületett és meghalt a kereszten, ennek a példázatnak a fényében most már értem, hogy ez milyen áldozatot jelent.
A kifizetett ár alapján megértjük, hogy valaminek mennyi az értéke. Jézus mindent feladott értem a kereszten. Ezért nem élhetek tovább egy napot sem úgy, hogy azt érezzem, nem számítok. Tanulgatom hangosan kimondani: "Értékes vagyok!"

Imádság: Atyám! Köszönöm, hogy szeretsz és átkarolsz. Köszönöm, hogy mindened odaadtad értem. Ámen.

Különleges vagyok Isten számára.
Selina Machado (Blantyre, Malawi)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKINEK ALACSONY AZ ÖNÉRTÉKELÉSE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek