2023. június 10. szombat

Más példázatot is mondott nekik Jézus: Hasonló a mennyek országa a mustármaghoz, amelyet vesz az ember, és elvet a szántóföldjébe. Ez ugyan kisebb minden magnál, de amikor felnő, nagyobb minden veteménynél, és fává lesz, úgyhogy eljönnek az égi madarak, és fészket raknak ágai között. Más példázatot is mondott nekik: Hasonló a mennyek országa a kovászhoz, amelyet vesz az asszony, belekever három mérce lisztbe, míg végül az egész megkel. Mindezt példázatokban mondta el Jézus a sokaságnak, és példázat nélkül semmit nem mondott nekik, hogy beteljesedjék, amit az Úr mondott a próféta által: „Példázatokra nyitom meg számat, a világ kezdete óta rejtett dolgokat jelentek ki.”

Mt 13,31-35.

NEM JELENTÉKTELEN

Hasonló a mennyek országa a mustármaghoz... (Mt 13,31)

Szülinapi ajándékot akartam venni édesanyámnak, ezért egy mérföldet gyalogoltam a legközelebbi bevásárlóközpontig. Megálltam az áruház egyik ékszerpultjánál. Minden, ami az üveg alatt volt, vagy nem tetszett vagy nem engedhettem meg magamnak az újságkézbesítésből származó fizetésemből. Megfizethetőbb lehetőségeket találtam az üvegvitrin tetején elhelyezett, medálokat tartalmazó forgóállványon. Egy apró üvegbuborék köré tekert arany medálon megakadt a szemem. A buborék belsejében egy kerek, barnás pötty volt lezárva. A címkéje szerint ez egy mustármag volt. Eszembe jutott, hogy Jézus a mustármaghoz hasonlította a mennyek országát, ezért megvettem a medált.
Évek múlva újraolvastam a mustármagról szóló példázatot, és eszembe jutott az üvegbe zárt mag. Ha a magot kiszedték és elültették volna, kihajthatott és virágzó növénnyé válhatott volna.
Jézus országát egy mustármaghoz hasonlította. Mivel én Isten országának része vagyok, én is egy mustármagra hasonlítok. Lehet, hogy kicsi vagyok, de nem jelentéktelen. Életet kaptam Jézus Krisztustól és még többet. Megvan bennem a lehetőség, mint minden magban. És ahogy növekedem, Isten kegyelméből reményt és menedéket nyújthatok a körülöttem lévőknek.

Imádság: Szabadító Krisztusunk! Szabadíts meg minket azoktól a dolgoktól, amelyek visszatartanak a növekedéstől, hogy reményt adhassunk másoknak! Ámen.

Lehet, hogy kicsi vagyok, de nem vagyok jelentéktelen.
David R. Schultz (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK A KISKERESKEDELEMBEN DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek