2023. július 1. szombat

Ezt mondja az ÚR, megváltótok, Izráel Szentje: A ti érdeketekben küldök Babilonba, letöröm az összes zárat, a káldeusok pedig jajveszékelnek. Én, az ÚR vagyok a ti szentetek, Izráel teremtője, a ti királyotok. Ezt mondja az ÚR, aki utat készített a tengeren, ösvényt a hatalmas vízen át, aki hagyta, hogy kivonuljanak a harci kocsik és lovak, a hadsereg és a harcosok, és most ott feküsznek, nem kelnek föl többé, elaludtak, elhamvadtak, mint a mécses: Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múlton tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni - talán nem tudjátok? Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok. Még a mezei vadak is dicsőíteni fognak engem, a sakálok és a struccok is, mert vizet fakasztok a pusztában és folyókat a sivatagban, hogy inni adjak választott népemnek, a népnek, amelyet magamnak formáltam, hogy hirdesse dicséretemet.

Ézs 43,14-21.

ÚT A PUSZTASÁGBAN

Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni - talán nem tudjátok? Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok. (Ézs 43,19)

Néhány évvel ezelőtt anyagi értelemben pusztaságba kerültem. Nem volt lehetőségem pénzt keresni, és leginkább élelemre volt szükségem. Az Úr megígérte az izraelitáknak, hogy utat nyit számukra a pusztában és folyókat a sivatagban, és én bíztam abban, hogy ha valahogy tudok élelmet szerezni a családomnak, az Úr időben gondoskodik majd a többi szükségletemről.
Nem tudtam azonban, honnan szerzek pénzt ételre. De aztán valaki váratlanul adott nekem egy darab művelésre alkalmas földet. Kukoricát és babot ültettem, és a termés bőséges volt. Isten valóban utat nyitott a pusztában.
Életünk egy pontján mindannyian pusztaságba jutunk: anyagi válság, betegség, magányosság. De Isten mindig nyit utat. Néha csodálatosnak tűnhet: egy felkínált jól fizető állás, új és sikeres üzleti vállalkozások, gyógyulás. Isten egyszerűbb módon is munkálkodik: részmunkaidős állást biztosít, vagy küld hozzánk valakit, amikor magányosak vagyunk. Bízhatunk benne, ő utat nyit nekünk bármilyen pusztaságban.

Imádság: Istenünk, segíts bízni, hogy átvezetsz minket minden nehéz helyzeten, amellyel szembesülünk! Ámen.

Isten utat készít minden helyzetben.
Enid Adah Nyinomujuni (Dar es Salaam, Tanzánia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK PUSZTASÁGOT TAPASZTALNAK ÉLETÜKBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek