2023. július 2. vasárnap

Ezt mondja az ÚR: Majd ha eltelik a babiloni hetven esztendő, akkor gondom lesz rátok, és valóra váltom azt a jót, amelyet megígértem, és visszahozlak benneteket erre a helyre. Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az ÚR -: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok. Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket. Ha kerestek majd, megtaláltok engem, ha teljes szívből kutattok utánam. Megengedem majd, hogy megtaláljatok - így szól az ÚR -, és jóra fordítom sorsotokat: összegyűjtelek titeket minden nép közül; mindenhonnan, ahová csak szétszórtalak - így szól az ÚR -, és visszahozlak erre a helyre, ahonnan fogságba vitettelek titeket.

Jer 29,10-14.

ISTEN KERESÉSE

Megtaláltok engem, ha teljes szívből kutattok utánam. Megengedem majd, hogy megtaláljatok - így szól az Úr. (Jer 29,13-14)

Ez volt az egyik legértékesebb ajándék, amit a férjem valaha adott. A 18 darab egynapos pihés kiscsibe ide-oda totyogott, és kezdte felfedezni új otthonát. Vizet kortyolgattak, takarmányt csipegettek, és összebújtak a hőlámpa alatt. A fiókák gondozása új élmény volt számomra. Egész álló nap csak néztem őket.
Valahányszor közel mentem hozzájuk, az egyik csibe odafurakodott hozzám, majd fel-le ugrándozott. Nem tudtam, miért teszi ezt, de egy nap úgy döntöttem, hogy felveszem. Megnyugodott és békésen üldögélt a kezemben. Megörvendeztette a szívemet, hogy jobban akart engem, mint azt, amit adni tudtam. Míg a többi csibe az ételhez, a vízhez és a meleghez igyekezett, ő hozzám furakodott. Kedves kis tyúk lett belőle, szép és szelíd, és továbbra is keresett engem az udvaron. Csőrével megütögette a csizmámat, én pedig nagy örömmel lehajoltam hozzá.
Isten a kiscsibe által mutatta meg a közeledés csodáját. Ahogyan ez a kis jószág keresett és megtalált engem, mi is biztosak lehetünk abban, hogy kereshetjük és meg is találhatjuk Istent. Ő lát bennünket, ahogy erőfeszítéseket teszünk a figyelem elnyeréséért. Amikor teljes szívünkből keressük Istent, ő szeretettel lehajol, és nagy örömmel magához von minket.

Imádság: Drága mennyei Atyánk, köszönjük, hogy alkotásaid által bepillantást adsz önmagadba. Segíts, hogy teljes szívünkből keressünk téged! Ámen.

Ma teljes szívemből keresni fogom Istent.
A. B. Barber (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK A GAZDÁLKODÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek