2023. július 5. szerda

Testvéreim, mit használ, ha valaki azt mondja, hogy van hite, de cselekedetei nincsenek? Vajon üdvözítheti-e őt az ilyen hit? Ha egy férfi- vagy nőtestvérünknek nincs ruhája, és nincs meg a mindennapi kenyere, valaki pedig ezt mondja nekik közületek: "Menjetek el békességgel, melegedjetek meg, és lakjatok jól", de nem adjátok meg nekik, amire a testnek szüksége van, mit használ az? Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában.

Jak 2,14-17.

MÁSODIK ESÉLY

Figyeljetek csak ide, szeretett testvéreim: vajon nem Isten választotta-e ki azokat, akik a világ szemében szegények, hogy hitben gazdagok legyenek, és örököljék azt az országot, amelyet Isten az őt szeretőknek ígért? (Jak 2,5)

Mozgalmas napom volt; a gyülekezeti házban próbáltam megjavítani egy csöpögő csapot. Észrevettem, hogy ki kell cserélnem egy tömítést, ezért elmentem a vasáruboltba. Ahogy behajtottam a parkolóba, egy férfit láttam a járdaszegélyen ülni, kezében táblával: "Éhes vagyok - kérem, segítsen!" Mögöttem forgalom volt, és siettem is, ezért nem álltam meg. A parkolóból elmenőben újra láttam a férfit, de ekkor sem álltam meg.
Az autóban folyton arra az emberre gondoltam, és késztetést éreztem, hogy visszamenjek, és adjak neki egy kis pénzt. Amikor azonban visszatértem, a férfi már nem volt ott. Körülnézve egy régi, ütött-kopott teherautóra lettem figyelmes. A keresett férfi bent ült a teherautóban, ezért oda gurultam, letekertem az ablakot, és odahívtam. Adtam neki egy kis pénzt, és jobbulást kívántam neki. Megköszönte, én pedig elhajtottam.
Ahogy elhagytam a parkolót, és a történtekre gondoltam, elöntöttek az érzelmek. Bizonyára Isten volt, aki felkeltette a figyelmemet, és késztetett, hogy segítsek az embernek. Megköszöntem Istennek ezt a második esélyt, és kértem, hogy segítsen, hogy a jövőben figyelmesebb és készségesebb legyek.

Imádság: Atyánk, segíts, hogy együttérzők legyünk, és jobban odafigyeljünk a körülöttünk lévő rászorulókra. Ámen.

Sok lehetőség van, hogy segítsek a rászorulóknak.
Byron S. Wills (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY HABOZÁS NÉLKÜL TUDJUNK ADNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek