2023. július 6. csütörtök

Ne sírj többé, Sion népe, Jeruzsálem lakója! Bizonyosan megkegyelmez az ÚR, ha hozzá kiáltasz. Mihelyt meghallja, válaszol neked. És bár szűkösen adott kenyeret, és kimérte a vizet az Úr, nem állítják többé félre tanítódat, hanem saját szemeddel láthatod tanítódat. Saját füleddel hallhatod a mögötted hangzó szót: Ezen az úton járjatok, se jobbra, se balra le ne térjetek!

Ézs 30,19-21.

ELVESZÍTVE AZ UTAT

Saját füleddel hallhatod a mögötted hangzó szót: Ezen az úton járjatok, se jobbra, se balra le ne térjetek! (Ézs 30,21)

Akár a kórházi folyosók rengetegében próbálok tájékozódni, akár országúton vezetek, könnyen eltévedek. Általában egy-két helyen rossz irányba fordulok, és ilyenkor vissza kell térnem. A probléma része az is, hogy könnyen elterelődik a figyelmem, és nem figyelek az útra festett jelölésekre és irányjelző táblákra.
Néha a lelki utazásunk is ilyen. Engedjük elterelődni a figyelmünket, és semmibe vesszük az Isten által adott útmutatást. Amikor eltévedünk, úgy találhatunk vissza Istenhez, ha céltudatosan keressük őt, és hallgatunk vezetésére.
Amikor Isten szavát olvassuk, azon elmélkedünk, imádkozunk, és magasztaljuk őt, jobban ráhangolódunk szelíd sugalmazásaira. A más hívőkkel való rendszeres közösség is segít abban, hogy Istenre összpontosítsunk. Ézsaiás próféta arra emlékeztet, hogyha tudatosan igyekszünk Istenre hallgatni, akkor hallani fogjuk a lépteinket vezérlő szót. Még akkor is, ha úgy érezzük, elszakadtunk Istentől, békére lelhetünk abban az ígéretben, hogy ő vár, és irányítani fogja lépéseinket.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy Pásztorunk vagy, aki megígéri, hogy mindig vezet és irányít minket. "Atyánk, szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg bűneinket..." (Lk 11,2-4) Ámen.

Ma tudatosan hallgatni fogok Isten vezetésére.
Melanie S. Fretz (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚGY ÉRZIK, ELSZAKADTAK ISTENTŐL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek