2023. július 9. vasárnap

Ekkor kisgyermekeket vittek hozzá, hogy tegye rájuk a kezét, és imádkozzék értük, a tanítványok azonban rájuk szóltak. De Jézus ezt mondta: Engedjétek e kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, hogy hozzám jöjjenek, mert ilyeneké a mennyek országa. Azután rájuk tette a kezét, és eltávozott onnan.

Mt 19,13-15.

A SZERETET LECKÉJE

Engedjétek e kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, hogy hozzám jöjjenek, mert ilyeneké a mennyek országa. (Mt 19,14)

Előadássorozatokat tartok gyerekeknek, hogy meglássák, hogyan változtak meg az emberek, amikor kapcsolatba kerültek Jézussal. A féléves kurzus vége felé egy látogatást szoktunk tervezni az egyik idősotthonba. Előzetesen külön foglalkozásokat tartunk a gyerekeknek, hogy felkészítsük őket erre a látogatásra. Az egyik ilyen látogatás előtt észrevettem, hogy néhány gyerek egyáltalán nem mutat érdeklődést a program iránt. Szomorú voltam és arra gondoltam, hogy így a látogatásunk nem lesz sikeres.
A közösségi házba menetelünk napján meglepődve láttam, hogy a gyerekek mégis lelkesek. A legjobb ruhájukat viselték, az alkalomra házi sütésű harapnivalókat hoztak magukkal, és készek voltak arra is, hogy megmutassák zenei tehetségüket. Amint megérkeztünk, kíváncsi várakozást láttam rajtuk. Mosolyogtak, nevettek, játszottak, megölelték az embereket.
Később, amikor értékeltük a látogatást, mindenkinek volt valami pozitív élménye. Kétségtelen, hogy a közösségi házban szerzett megtapasztalások az Úrnak tulajdoníthatók. A látogatás alatt diákjaimmal együtt megtanultuk, hogy Isten szeretete határtalan, és a Szentlélek minden alkalommal meglep minket.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük végtelen szeretetedet. Kérjük, tartsd különösen közel magadhoz azokat, akik úgy érzik, hogy nem szeretik vagy elfelejtették őket! Ámen.

Isten szeretete határtalan.
Sandra R. dos Santos (Montevideo, Uruguay)

IMÁDKOZZUNK A NEMZEDÉKEKET ÖSSZEKÖTŐ SZOLGÁLATOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek