2023. július 10. hétfő

A karmesternek: Húros hangszerre. Dávid zsoltára.
Hallgass meg, ha hozzád kiáltok, igazságos Istenem! Szorult helyzetemből adj nekem kiutat, könyörülj rajtam, hallgasd meg imámat! Ti, emberek! Meddig gyalázzátok dicsőségemet? Meddig szeretitek az üres beszédet, meddig törekedtek még hazugságra? (Szela.)
Tudjátok meg, hogy az ÚR csodákat tesz hívével! Meghallgat az ÚR, ha hozzá kiáltok.
Ha felindultok is, ne vétkezzetek! Gondolkozzatok el fekvőhelyeteken, és csillapodjatok le! (Szela.) Igaz áldozattal áldozzatok, és bízzatok az ÚRban!
Sokan mondják: Bár jó napokat látnánk, és ránk ragyogna orcád világossága, URunk! Nagyobb örömöt adsz szívembe azokénál, akiknek bőven van búzájuk és boruk. Békében fekszem le, és el is alszom, mert csak te adod meg, URam, hogy biztonságban élhessek!

Zsolt 4.

ÉJSZAKA

Légy újból nyugodt, lelkem, mert jól bánt veled az ÚR! (Zsolt 116,7)

Nehéz időszakon mentem keresztül, és sok minden kavargott a fejemben. Sajnos az alvásomat is befolyásolta a stressz, és az ebből fakadó fáradtság súlyosan rontotta a napi tevékenykedésem színvonalát. Végül beláttam, hogy nem tudom ezt egyedül kezelni, és Isten segítségét kértem.
Nemsokára egy új szokást vezettem be. Amikor éjszaka felébredtem, 10 percet az íróasztalomnál töltöttem imádkozva, felírtam egy papírra az aggodalmaimat, és Isten kezébe tettem azokat. Amikor az aggodalmaim nyilvánvalóan eltúlzottak voltak, azt a következtetést vontam le: "Nyugodj meg! Minden rendben van!" Ha az aggodalmak jelentősebbek voltak, azt mondtam magamnak: "Csendesítsd le magad! Isten melletted áll!" Amikor visszafeküdtem, vigasztaló bibliai verseket idéztem fel. Minden gondomat letettem Isten kezébe, és általában békésen visszaaludtam.
Ezután az éjszakai pihenés óráit is Istennél kívánom tudni. "Áldom az URat, mert tanácsot ad nekem, még éjszaka is figyelmeztet bensőm." (Zsolt 16,7) Isten nemcsak megvigasztal; Isten bölcsességet ad az éjszakában is.

Imádság: Urunk, légy velünk, és vigasztalj minket éjjel és nappal! Segíts, hogy minden gondunkat átadjuk neked! Ámen.

Isten egész nap és egész éjjel mellettem van.
Bruce Bedingfield (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM TUDNAK ALUDNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek