2023. július 12. szerda

Dávid zsoltára, abból az időből, amikor fia, Absolon elől menekült.
URam, mily sok ellenségem van, mily sokan támadnak rám! Sokan mondják rólam: Nem segít rajta Isten! (Szela.)
De te, URam, pajzsom vagy nekem, dicsőségem, aki fölemeled fejem. Hangosan kiáltok az ÚRhoz, és ő meghallgat szent hegyén. (Szela.)
Lefekszem, alszom és fölébredek, mert az ÚR támogat engem. Nem félek a sok ezernyi néptől, amely körülvett engem.
Állj mellém, URam, szabadíts meg, Istenem! Hiszen te vered arcul minden ellenségemet, kitördeled a bűnösök fogait! Az ÚRtól jön a szabadítás. Legyen áldásod népeden! (Szela.)

Zsolt 3.

SZELA

Hangosan kiáltok az ÚRhoz, és ő meghallgat szent hegyén. (Szela.) (Zsolt 3,5)

2021 januárjában elvesztettem a főállásomat. Az abból származó jövedelmem fedezte családom napi szükségleteit. Volt egy másik állásom, de azért nem kaptam rendszeres havi fizetést. Feszült voltam, mert nehéz volt új állást találni.
Feszült időszakokban emlékeztetem magam a szela szóra, ami a Zsoltárok könyvében gyakran előfordul. A Zsolt 3 felirata szerint Dávid Absolon elől menekül. Habár a tudósok nem tudják, hogy egészen pontosan mit jelent a szela szó, én azon gondolkozom, mi van, ha Dávid arra használta, hogy "vegyél egy mély levegőt!" vagy "állj meg és gondolkozz!" Miután így énekelt Dávid: "Hangosan kiáltok az ÚRhoz, és ő meghallgat szent hegyén", talán abbahagyta az éneklést, és azt mondta magának: "Ne aggódj, Isten szabadulást ad majd!" Amikor állásom elvesztése miatt feszült voltam, éreztem, hogy kapok Istentől egy szelát, hogy az aggódás helyett tudjak imádkozni, hálát adni és magasztalni Istent.
A Zsolt 3-ban lévő szela nem jelenti, hogy vége van az éneklésnek. Ezután Dávid újra elkezdi dicsérni Istent. Amikor feszült vagyok, emlékeztetem magam, hogy álljak meg és folytassam Isten dicsőítését. Bízzak, hogy ő törődik velem és meghallgatja könyörgésemet.

Imádság: Istenünk, a megpróbáltatások idején engedd, hogy megpihenjünk szeretetedben és kegyelmedben! Ámen.

Ma megállok egy pillanatra és dicsőítem Istent.
Linawati Santoso (Kelet-Jáva, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK A MUNKANÉLKÜLIEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek