2023. július 14. péntek

A karmesternek: Dávid zsoltára.
URam, te megvizsgálsz és ismersz engem. Tudod, ha leülök vagy ha felállok, messziről is észreveszed szándékomat. Szemmel tartod járásomat és pihenésemet, gondod van minden utamra. Még nyelvemen sincs a szó, te már pontosan tudod, URam. Minden oldalról körülfogtál, kezedet rajtam tartod. Csodálatos nekem ez a tudás, igen magas, nem tudom felfogni.
Hova menjek lelked elől? Orcád elől hova fussak? Ha a mennybe szállnék, ott vagy, ha a holtak hazájában feküdnék le, te ott is jelen vagy. Ha a hajnal szárnyaira kelnék, és a tenger túlsó végén laknék, kezed ott is elérne, jobbod megragadna engem. Ha azt gondolnám, hogy elnyel a sötétség, és éjszakává lesz körülöttem a világosság: a sötétség nem lenne elég sötét neked, az éjszaka világos lenne, mint a nappal, a sötétség pedig olyan, mint a világosság.
Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében. Magasztallak téged, mert félelmetes vagy és csodálatos; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt.

Zsolt 139,1-14.

CSODÁLATOSAN MEGALKOTOTT

Magasztallak téged, mert félelmetes vagy és csodálatos; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt. (Zsolt 139,14)

A tanulás és a társas érintkezés kihívást jelent számomra. Nekem órákba is telhet egy húszperces feladat elvégzése. Nem mindig értem meg azonnal, amit olvasok, és társaságban küszködöm azzal, hogy ki tudjam fejezni magam. Félelemben és szorongásban élek, félek, hogy mások rájönnek a gyengeségeimre, megszégyenülök, és nevetség tárgya leszek.
A mai igerészben a zsoltáros méltatja és magasztalja Istent, hogy megalkotta őt, és munkáját csodálatosnak nevezi. Ezt a példát követve, dicsőítem Istent, amiért ilyennek alkotott. Nehézségeim arra vezettek, hogy teljes szívvel keressem Istent, és eközben mély kapcsolat fejlődött ki Alkotómmal.
Isten országa változatos, és mindannyian Krisztus testének tagjai vagyunk. Korlátaink nem akadályozzák meg Istent abban, hogy bennünk és általunk munkálkodjon.
Ezért ünnepeljünk és örvendezzünk úgy, ahogy alkotott bennünket, "Mert Isten alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk." (Ef 2,10) Mindegy, milyen kihívással nézünk szembe, nem kell szégyenkeznünk. Örömmel lehetünk azok, akikké Isten teremtett bennünket.

Imádság: Urunk, hálát adunk szeretetedért, s hogy munkálkodsz bennünk és általunk. Ámen.

Gyönyörű vagyok, mert Isten alkotott engem.
Natalie Bernard (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK NEHÉZSÉGET OKOZNAK AZ EMBERI KAPCSOLATOK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek