2023. július 15. szombat

Ezután nyomban sürgetni kezdte tanítványait, hogy szálljanak hajóba, és menjenek át előtte a túlsó partra, amíg ő elbocsátja a sokaságot. Miután elbocsátotta a sokaságot, egyedül felment a hegyre imádkozni. Amikor beesteledett, egyedül volt ott. A hajó pedig már messze eltávolodott a parttól, és a hullámok között hányódott, mert ellenszél volt. Már hajnalodott, amikor Jézus odament hozzájuk a tengeren járva. Mikor pedig a tanítványok meglátták, hogy a tengeren jár, megrémültek, és ezt mondták: Kísértet ez! És ijedtükben felkiáltottak. De Jézus azonnal megszólította őket, és ezt mondta: Bízzatok, én vagyok, ne féljetek! Péter ekkor így válaszolt neki: Uram, ha te vagy az, parancsold meg, hogy odamenjek hozzád a vízen! Ő pedig így szólt: Jöjj! És Péter, kiszállva a hajóból, járni kezdett a vízen, és elindult Jézus felé. Amikor azonban az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: Uram, ments meg! Jézus pedig azonnal kinyújtotta a kezét, megragadta őt, és ezt mondta neki: Kicsinyhitű, miért kételkedtél? És amint beszálltak a hajóba, elült a szél. A hajóban levők pedig leborultak előtte, és ezt mondták: Valóban Isten Fia vagy!

Mt 14,22-33.

MIRE FIGYELÜNK

Jézus így szólt: Jöjj! És Péter, kiszállva a hajóból, járni kezdett a vízen, és elindult Jézus felé. Amikor azonban az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: Uram, ments meg! (Mt 14,29-30)

A mai igerész története arra hívja fel a figyelmet, mennyire fontos, hogy mindig Isten igéjére figyeljünk. A történetben, amikor Péter Jézusra, a testté lett Igére figyel, akkor a haragos hullámok felett marad. Amikor azonban Jézus helyett a körülötte lévő haragos hullámokra figyel, akkor Péter azonnal bajba kerül. Egy pillanatig dacol a természet törvényeivel, a következőben viszont áldozatává válik annak, és elkezd süllyedni. A nézőpont megváltoztatása mindent megváltoztat számára.
Péterhez hasonlóan, amikor Istenre figyelünk, képesek vagyunk felülemelkedni körülményeinken. Amikor nehézségeinkre figyelünk Isten ígéretei helyett, akkor elkezdünk süllyedni. Hittel bízhatunk Isten szavában, mely békét hoz szívünkbe és elménkbe.

Imádság: Hűséges Istenünk, hálát adunk, hogy te minden körülmények között mellettünk vagy. Add, hogy mindig rád figyeljünk! Ámen.

Ha Istenre figyelek, akkor bármilyen vihart átvészelek.
Nelson Nwosu (Anambra, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET NYOMASZTANAK A KÖRÜLMÉNYEIK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek