2023. július 16. vasárnap

Hallgasd meg, fiam, és fogadd el mondásaimat, mert megsokasítják életed éveit. A bölcsesség útjára tanítottalak, helyes ösvényen vezettelek téged. Jártodban semmi sem gátolja lépteidet, és ha futsz, nem botlasz el. Ragaszkodj az intelemhez, ne térj el tőle, vigyázz rá, mert ez a te életed! A bűnösök ösvényére ne lépj, ne járj a gonoszok útján! Ne törődj vele, ne menj arra, kerüld el azt, és menj másfelé! Mert azok aludni sem tudnak, ha rosszat nem tehetnek, és elrabolja álmukat, ha nem vethetnek gáncsot. Bűnnel szerzett kenyeret esznek, és erőszakkal szerzett bort isznak. Az igazak ösvénye olyan, mint a felragyogó világosság, mely egyre világosabb lesz délig. A bűnösök útja olyan, mint a sűrű homály; nem tudják, miben botlanak majd meg.

Péld 4,10-19.

AZ ÖSVÉNY

Vezess parancsolataid útján, mert abban gyönyörködöm. (Zsolt 119,35)

Egy jól kitaposott ösvény fut végig a házam mögötti mező szélén. Ez a 3 mérföldnyi út számtalan napi sétám során kopott ki az elmúlt 15 évben. A napi sétám két célt szolgál. A testmozgás fejleszti a fizikai egészségemet, valamint a lelki jóllétem is nő, ahogy elmélkedem, imádkozom, és Isten jelenlétét érzékelem a természetben.
Olyan jól ismerem az ösvényt, hogy tökéletesen tájékozódom néhány fa, szikla vagy esővájta vízmosás alapján. Általában az ösvényen maradok, de amikor letérek, néha felfedezek valami meglepőt vagy nyugtalanítót, például egy magát jól álcázó csörgőkígyót.
A házam mögötti ösvény arra az útra emlékeztet, amit Isten készített el számomra. Azon járva egyre inkább megismerem Isten feltétel nélküli szeretetét, békéjét és vezetését. Ha letérek róla, konfliktusokkal és káosszal kell szembenéznem. Olyan napi rutin segít az úton maradni, mint a bibliaolvasás, az imádkozás, és az, hogy figyelek Isten válaszára. A hitem minden lépéssel növekszik. Abban reménykedem, hogy a lelki ösvényem ugyanolyan jól kitaposott lesz, mint a házam mögötti út.

Imádság: Mennyei Atyánk, köszönjük a számunkra előkészített utat, ami egy bensőséges kapcsolathoz vezet veled. Segíts az ösvényen maradnunk! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Amikor Istennel járok, a szeretetet és békét ismerem meg.
Lu Fullilove (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK TESTEDZÉSKÉNT GYALOGOLNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek